2017-11-25 14:18:16
Φωτογραφία για Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 756/30-10-17) με θέμα: «ΚΕΝ Άρτας – επιπτώσεις από το νέο σύστημα κατάταξης νεοσυλλέκτων»
Ερώτηση 756/30-10-17 της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πληθαίνει ο αριθμός των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία από το Νοέμβριο θα καταργηθούν τα υφιστάμενα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και θα αντικατασταθούν από Σημεία Κατάταξης τα οποία θα βρίσκονται κοντά στις μονάδες τοποθέτησής τους.

Δεδομένου ότι:

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου κατατάσσονται από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων πάνω από 600 νέοι στα κέντρα σε όλη την Ελλάδα,,Το ΚΕΝ Άρτας αποτελεί το μοναδικό κέντρο κατάταξης στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά.Οι υποδομές του στρατοπέδου, είναι σύγχρονες και πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για την εύκολη προσαρμογή των νεοσυλλέκτων.Με απόφαση του αειμνήστου Δημάρχου Κ. Βάγια δεν πληρώνονται δημοτικά τέλη, συνεπώς τα έξοδα του ΚΕΝ είναι αμελητέα.Τα κοινωνικά οφέλη είναι πολλαπλά δεδομένου ότι σύμφωνα με το νόμο που διέπει τις μεταθέσεις των μονίμων, συγκεκριμένες κατηγορίες μόνιμων στελεχών (τρίτεκνοι - πολύτεκνοι - γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες - μονογονεϊκές οικογένειες) δικαιούνται μετάθεση στην πρώτη φρουρά επιθυμίας τους.


Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Πως θα επηρεάσει το νέο σχέδιο κατάταξης το ΚΕΝ Άρτας;Προτίθεστε να το κλείσετε;Προτίθεστε να το μετατρέψετε σε κέντρο υποδοχής μεταναστών;Αληθεύει ότι θα αλλάξει το σύστημα κατάταξης - εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων αντικαθιστώντας τα ΚΕΝ με τα Σημεία Κατάταξης Νεοσυλλέκτων;Εφόσον ναι, πόσα θα είναι αυτά και που θα βρίσκονται;Τι προβλέπει το νέο σχέδιο κατάταξης και πια τα οφέλη του;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Στύλιος Γιωργος

ff by kranosgr on Scribd
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ