2017-11-26 18:11:49
Φωτογραφία για Διαβάστε στη «FREE TYPOS»: Απόφαση για κατασκευή Ναού στο Νοσοκομείο Αγρινίου!
Τι αποκαλύπτει ο Διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Δημήτρης Μιχάλης

Απόφαση – και μάλιστα ομόφωνη- για κατασκευή Ιερού Ναού στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας! Όπως αποκαλύπτει η «FT» η απόφαση αφορά κατασκευή Ιερού Ναού στον περιβάλλοντα χώρο της νοσηλευτικής μονάδας, μέσω αξιοποίησης χρημάτων που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελένης Τσικνιά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Μιχάλη, η κατασκευή ναού στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αποτελούσε μία από τις επιθυμίες της Ελένης Τσικνιά, κάτι που πιστοποιούν οικεία πρόσωπα της θανούσης.

Πρόκειται για ποσό που αγγίζει τα 100.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε πέραν των ορίων του προϋπολογισμού και αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας. Για το θέμα μάλιστα, προ ημερών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Μιχάλη, της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ
. Κοσμά, με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε, την εποπτεία του έργου να αναλάβει η Αντιπεριφέρεια, την μελέτη και την έκδοση πολεοδομικών αδειών το Νοσοκομείο και τα αρχιτεκτονικά σχέδια η Μητρόπολη. Όπως μάλιστα συμφωνήθηκε, σε περίπτωση που το κόστος των εργασιών ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ θα καλυφθεί από την τοπική εκκλησία, ενώ τα χρήματα από το παγκάρι θα διατίθενται υπέρ των αναξιοπαθούντων νοσηλευομένων και των συγγενών τους!

Η έκταση του ναού θα είναι από 80 έως 100 τ.μ. σε ρυθμό Βασιλικής. Ήδη αυτό το διάστημα εκπονούνται οι σχετικές αρχιτεκτονικές μελέτες και σύντομα θα κατατεθούν αρμοδίως για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Όπως υπογραμμίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου «αν όλα πάνε καλά, πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Οφείλαμε να σεβαστούμε, την ανάγκη ασθενών και συγγενών στην προσευχή. Ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή θέλησα να υλοποιηθεί. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, οι επαφές μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών είναι συνεχείς και ευελπιστούμε, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την έναρξη των εργασιών».

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελόπουλος
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ