2017-12-23 10:19:56
Φωτογραφία για ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ
Ανοιχτή είναι από το πρωί η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας, όπου χθες είχαν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης στο Μαρτίνο. Καθώς η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών. Στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φτάνοντας κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Blue Star Delos» για Κυκλάδες.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.


Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές των σημερινών δρομολογίων.

Κρύο και χιόνια στην κεντρική και ανατολική χώρα

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ, θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ παγετός θα επικρατήσει κυρίως στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα γύρω ορεινά και στην Πάρνηθα πάνω από 400 μέτρα. Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία από το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και σε περιοχές στα βόρεια με υψόμετρο 200-300 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το βράδυ, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ