2018-02-08 19:06:20
Φωτογραφία για Καραγεωργίου: Αν ο ΠΑΟΚ περάσει από Περιστέρι και Τρίπολη, θα είναι πρωταθλητής
Ο έμπειρος προπονητής, Νίκος Καραγεωργίου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο δίμηνο ο «Δικέφαλος», αλλά και το ποιοι είναι οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το αν το 2-0 του πρώτου αγώνα με τον Ατρόμητο εξασφαλίζει τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ το 2-0. Αν πάει προετοιμασμένος και συγκεντρωμένος, τότε θεωρώ πως δεν θα έχει πρόβλημα. Βέβαια, κρύβουν παγίδες αυτά τα ματς, αλλά αυτός ο ΠΑΟΚ έχω την αίσθηση ότι δεν θα έχει πρόβλημα».

Για το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού ΠΑΟΚ ότι αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα: «Αυτήν την στιγμή το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή. Όποιος από τους διεκδικητές έχει μία αποτυχία, τότε θα μείνει πίσω. Άρα το κάθε ένα από τα παιχνίδια, που θα έχουν μπροστά τους, όπως αυτό του κυπέλλου αλλά και του πρωταθλήματος, που ακολουθεί, είναι πολύ σημαντικά. Κάποιος από τους τρεις (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ) θα τιμωρηθεί αν δεν δείξει σοβαρότητα».


Για το πώς είδε την πορεία του ΠΑΟΚ τους τελευταίους δύο μήνες και το τι έχει αλλάξει: «Πρώτα απ’ όλα ο προπονητής άρχισε να βρίσκει τον τρόπο που η ομάδα παίζει να κερδίζει τα παιχνίδια. Οι παίκτες, μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο, άρχισαν να δίνουν το μέγιστο της απόδοσής τους. Οι νίκες αυτές διαμόρφωσαν ένα καλό κλίμα, μια καλή ψυχολογία και είναι πολύ σημαντική η ψυχολογία και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στην επιτυχία. Όπως αντιλαμβάνομαι, υπάρχει ένα καλό κλίμα, το οποίο μεταφέρεται στο γήπεδο. Επίσης, υπάρχει ποιότητα και όλα αυτά συντελούν στο να παίζει καλά η ομάδα, να κερδίζει και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να κερδίζει».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το αν έχει περάσει τη φιλοσοφία του στον ΠΑΟΚ: «Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Λουτσέσκου δεν ήταν υπεύθυνος για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, γιατί είχε έρθει δέκα ημέρες πριν στην ομάδα. Τότε, όμως τα βέλη έπεσαν πάνω στον προπονητή. Δε θεωρώ ότι ήταν υπεύθυνος, αλλά ότι είχε μόλις ένα μικρό μερίδιο. Παρ’ ότι αμφισβητήθηκε σ’ ένα μικρό χρονικό διάστημα, τώρα δείχνει να βρίσκει την κατάλληλη χημεία και τους κατάλληλους παίκτες για να βρει ο ΠΑΟΚ τον δρόμο του. Αυτό άρχισε σιγά-σιγά ν’ αποδίδει και πλέον φέρνει με πολύ άνεση τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι προπονητές χρειάζονται χρόνο για να γνωρίσουν το περιβάλλον, να γνωρίσουν τους παίκτες. Όλα έρχονται με την πάροδο του χρόνου».

Για το ποιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του φετινού ΠΑΟΚ: «Όσον αφορά την ατομική του απόδοση, ένας είναι ο παίκτης, που κράτησε και συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά, ο Μάτος. Θεωρώ ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στις δύσκολες στιγμές και κράτησε την ομάδα όρθια. Και άλλοι παίκτες, όμως, άρχισαν ν’ αποδίδουν καλά και τα πράγματα ν’ απλοποιούνται».

Για τη μάχη για την κατάσταση του τίτλου και ποιος θεωρεί από τους τρεις ότι μπορεί να την κερδίσει: «Μετά τα γεγονότα της Κυριακής στο Καραϊσκάκης, η διαίσθησή μου είναι ότι – και με βάση την επικείμενη τιμωρία του – ο Ολυμπιακός έχει βγει εκτός της διεκδίκησης. Οι κύριοι, λοιπόν, διεκδικητές είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν θα παιχτεί στο μεταξύ τους παιχνίδι ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένας φόβος, που ελοχεύει, αυτός που απορρέει από την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. θα πρέπει, λοιπόν, οι φίλαθλοι να προσέξουν πάρα πολύ, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας. Στο επόμενο εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ στη Λαμία, θα πρέπει ο φίλαθλος κόσμος, που διψάει και θέλει ν’ ακολουθήσει την ομάδα του, να είναι πολύ προσεκτικός. Και οι τρεις οι ομάδες κινδυνεύουν πολύ από τον τρόπο, που θα συμπεριφερθούν οι φίλαθλοί τους. Αγωνιστικά νομίζω ότι τον ΠΑΟΚ, αν τον δυσκολέψουν, θα τον δυσκολέψουν τα παιχνίδια μέσα στον Ατρόμητο και την Τρίπολη. Αν περάσει από αυτές τις δύο έδρες, τότε θα είναι πρωταθλητής! Γιατί αν δεν κερδίσει την ΑΕΚ στην Τούμπα, θα κρατήσει και πάλι τη διαφορά».

Για τον Ολυμπιακό και το αν το αποτέλεσμα του σημερινού προημιτελικού μπορεί να καθορίσει και την πορεία του στο πρωτάθλημα: «Ο ολυμπιακός είναι ήδη επηρεασμένος, τον πρώτο λόγο έχει σίγουρα η ΑΕΚ, αλλά επειδή είναι ντέρμπι, δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε ποιος θα κερδίσει. Αν είναι υπέρ του Ολυμπιακού, τότε τα προβλήματα θα μεταφερθούν στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι στο -4 και ενδέχεται να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών και αν χάσει μέσα στην Τούμπα, τότε θα είναι στο -10. Βέβαια, όλα αυτά είναι στα λόγια και το θέμα είναι πώς θα γίνουν στην πράξη».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ