2018-02-09 08:54:36
Φωτογραφία για Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αποφασίζουν για τις νέες συμβάσεις! Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Παρασκευή 9 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τις τελικές τους αποφάσεις λαμβάνουν οι γιατροί σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ και τις νέες συμβάσεις

Στην αναμονή είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να διαπιστώσουν εάν θα αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που θα υποβάλλουν αίτηση για σύμβαση με τον Οργανισμό καθώς λήγει τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η παράταση που δόθηκε για το θεσμό του Οικογενειακού γιατρού.

Προς ώρας τα μηνύματα δεν είναι καλά για το κυβερνητικό επιτελείο, αφού οι γιατροί συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στο νέο θεσμό που επιχειρείται έναντι εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι συνεχίζουν να καλούν τα μέλη τους να μην δηλώσουν συμμετοχή ώστε να κρατηθεί η αξιοπρέπεια του κλάδου. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά για τον μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της χώρας: «ΙΣΑ: Νέο «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ»


Έκτακτη Γενική Συνέλευση από τη Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Από την άλλη η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, προκειμένου να εξετάσει όλα τα τελευταία δεδομένα.

Τα μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα ενημερώσουν όλους τους γιατρούς (οικογενειακούς και μη, νέους, πιστοποιημένους, κλπ) σχετικά με όλα τα τελευταία δεδομένα και τις αλλαγές που υπάρχουν, ενώ θα τεθούν και όλα τα διλλήματα του κλαδου.

Βέβαια και στην περίπτωση αυτή η συστάσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προς τον ιατρικό κόσμο είναι να αρνηθεί τη σύμβαση αφού επί της ουσίας δεν έχει τροποιποιηθεί η σύμβαση.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ούτε στην παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, έχει αλλάξει πολύ το ενδιαφέρον των γιατρών, καθώς οι αιτήσεις δεν αυξήθηκαν και κατακόρυφα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες πληροφορίες: «Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Εξάλλου το μόνο που άλλαξε στη σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ είναι το ηλικιακό όριο αφού πλέον μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και όσοι είναι άνω των 65 ετώναλλά και γιατροί από όμορους Δήμους.

Και πάλι όμως όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, οι αριθμοί δεν αλλάζουν πολύ την κατάσταση, γι αυτό και ο θεσμός του οικογενειακούγιατρού φαίνεται ότι προς ώρας συνεχίζει να είναι στον αέρα.

Να θυμίσουμε πως ούτε για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) οι γιατροί είχαν υποβάλει αιτήσεις για συμμετοχή στο εγχείρημα, ενώ η τρόικα αναμένει πως μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλοι οι ασφαλισμένοινα έχουν επιλέξει και τον οικογενειακό τους γιατρό.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ