2018-02-21 12:26:23
Φωτογραφία για Γιατί κλείνουν τα εστιατόρια του Τζέιμι Ολιβερ στη Βρετανία
Πωλητήριο στην αλυσίδα stake house “Βarbecoa” βάζει ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ καθώς κλυδωνίζεται η αυτοκρατορία του στο χώρο της εστίασης.

Εκπρόσωπος του ομίλου του λέει ότι ανατέθηκε σε κτηματομεσιτικό γραφείο να αποτιμήσει την αξία των δύο ρεστοράν Barbecoa που έστησε ο Όλιβερ στο Λονδίνο με τον Αμερικανό φίλο του Άνταμ Πέρι Λανγκ το 2011.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προτάσεις αγοράς τους από άλλες εταιρείες, αλλά αν πωληθούν τότε θα κινδυνεύσουν 160 θέσεις εργασίας.

Τον περασμένο μήνα ο διάσημος μάγειρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κλείσει 12 από τα 37 υποκαταστήματα της αλυσίδας εστιατορίων “Jamie’s Italian” στο Μπαθ, το Μπρίστολ και το Λονδίνο μεταξύ άλλων πόλεων, μολονότι είχε βάλει τρία εκατ. λίρες τον Δεκέμβριο του 2017 για να τη στηρίξει.

Τα υπόλοιπα στέκονται -προς το παρόν- όρθια μόνον επειδή συμφώνησαν οι ιδιοκτήτες των κτιρίων να μειώσουν τα ενοίκια
. Τα 18 εξ’ αυτών, που πάνε καλύτερα, θα πληρώνουν πλήρες ενοίκιο σε μηνιαία πλέον -κι όχι σε τριμηναία- βάση, ενώ άλλα 11 θα πληρώνουν μειωμένο ενοίκιο κατά 30%. Σύμφωνα με νομικά έγγραφα το χρέος των Jamie’s Italian ανέρχεται στα 71,5 εκ. στερλίνες, εκ των οποίων τα 2,2 οφείλονται σε εργαζομένους, τα 30,2 προέρχονται από δάνεια και υπεραναλήψεις και 41,3 οφείλονται σε άλλους πιστωτές, μεταξύ των οποίων και η HMRC.

Η αλυσίδα Jamie’s Italian επλήγη από την πτώση των πωλήσεων, την αύξηση του κόστους και την απότομη άνοδο των επιχειρηματικών επιτοκίων, καθώς και από κακές κριτικές πελατών σε ορισμένα υποκαταστήματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ