2018-02-21 18:21:29
Φωτογραφία για Πέντε υποψήφιες εταιρίες για το πολύ φιλόδοξο ναυπηγικό πρόγραμμα FFG(X) του USN
Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται πλέον το αμερικανικό πρόγραμμα FFG(X) που περιλαμβάνει την  ναυπήγηση 20 νέων φρεγατών. Η έναρξη του προγράμματος έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2018 με την ανάθεση σε 5 διεθνείς κοινοπραξίες συμβολαίων αξίας 15 εκατ. δολαρίων έκαστο για την παρουσίαση μετα από 16 μήνες στο Αμερικανικό Ναυτικό των προτάσεων των κοινοπραξιών με απώτερο στόχο την ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού το 2020.

Στον διεθνή διαγωνισμό συμμετέχουν οι εταιρείες Austal USA με την φρεγάτα κλάσης Independence (Littoral Combat Ship), Fincantieri Marine Group με μια έκδοση της φρεγάτας FREMM, General Dynamics Bath Iron Works με την φρεγάτα Navantia κλάσης Álvaro de Bazán F100 της Ισπανικής εταιρείας Navantia, Huntington Ingalls Industries με την φρεγάτα της Αμερικανικής Ακτοφυλακής κλάσης Legend και η εταιρεία Lockheed Martin με την φρεγάτα κλάσης Freedom (Littoral Combat Ship).

Τα συμβόλαια για την παράδοση σε 16 μήνες των αρχικών σχεδιάσεων των πλοίων από τις παραπάνω εταιρείες θα δώσει αρκετό χρόνο για τον καθορισμό του εξοπλισμού που τα πλοία θα φέρουν.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες τα πλοία που θα διαγωνιστούν θα πρέπει να μπορούν να φέρουν το Σύστημα Διαχείρισης Μάχης COMBATSS-21, σύστημα κάθετης εκτόξευσης αντιαεροπορικών πυραύλων, το σύστημα SeaRAM, πυραύλους Longbow Hellfire, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας μεγάλης εμβέλειας, σύστημα αντιμέτρων Mk53 Nulka, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου SLQ-32(V)6, το σύστημα AN/SLQ-61, το σύστημα sonar AN/SQS-62, το σύστημα  ανθυποβρυχιακού αγώνα AN/SQQ-89F, καθώς και το πυροβόλο MK 110 των 57χλστ το οποίο θα μπορεί να αξιοποιεί το προηγμένο πυρομαχικό χαμηλού κόστους ALaMO.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ