2018-02-22 20:07:39
Φωτογραφία για Πόσο χρόνο μπορούν να μείνουν οι τροφές στην κατάψυξη;
H κατάψυξη αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να διατηρηθούν τα... τρόφιμα με φυσικό τρόπο αναχαιτίζοντας ταυτόχρονα τη δράση παραγόντων που προκαλούν αλλοιώσεις των τροφών.

Τα πλεονεκτήματα της κατάψυξης ως μεθόδου συντήρησης των τροφίμων είναι οι ελάχιστες μεταβολές στην θρεπτική αξία και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των κατεψυγμένων τροφίμων σε σχέση με άλλες μεθόδους διατήρησης όπως η κονσερβοποίηση και η αφυδάτωση.

Ο χρόνος και οι κίνδυνοι της κατάψυξης τροφών

Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να έχετε πάντοτε κατά νου είναι πως οι τροφές δεν μπορούν να βρίσκονται επ΄ άπειρον στα ράφια του καταψύκτη καθώς ενδέχεται να αλλοιωθούν ακόμη και σε αυτές τις θερμοκρασίες ελλοχεύοντας κινδύνους για την υγεία σας αν τις καταναλώσετε.

Υπάρχουν τρόφιμα που καλύτερα θα ήταν να μην μπουν ποτέ στο ψυγείο όπως ο καφές, ή η μαγιονέζα ή τα εντόσθια ζώων. Αντίθετα τα μυρωδικά δεν διατρέχουν κίνδυνο όσο και αν παραμείνουν σε συνθήκες κατάψυξης.

Στους πίνακες που ακολουθούν μπορείτε να έχετε μια πληρέστερη εικόνα αναφορικά με την διάρκεια που μπορεί να μείνει η κάθε τροφή στην κατάψυξη δίχως να υπάρξει η πιθανότητα να αλλοιωθεί.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Why does Washington hate Bashar al-Assad?
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Why does Washington hate Bashar al-Assad?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ