2018-02-22 21:58:24
Φωτογραφία για Ανδρέας Βασιλόπουλος: Οι Απουσίες στο ΔΣ ξεπερνούν κάθε Όριο
Ανδρέας Βασιλόπουλος: «Όταν οι απουσίες στο ΔΣ ξεπερνούν κάθε όριο, είναι πάντα αδικαιολόγητες και δείχνουν αδυναμία ή αδιαφορία ενασχόλησης με τα κοινά.»

Στις 16.02.2018 απέστειλα στον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Κων/νο Μώρο τον συγκεντρωτικό πίνακα παρουσιών / απουσιών του 2017, όπως είχα πράξει το 2016, αλλά και το 2015, καθώς θεωρώ σημαντική την οπτικοποίηση και ποσοτικοποίηση της κατάστασης αυτής.

Δικαιολογημένα ή όχι, όταν οι απουσίες ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων ξεπερνούν κάθε όριο, είναι πάντα αδικαιολόγητες, δείχνουν αδυναμία ή αδιαφορία ενασχόλησης με τα κοινά και εάν υπήρχε πολιτικό θάρρος θα έπρεπε προ πολλού ορισμένοι να είχαν παραιτηθεί. Ειδικά μετά τις δηλώσεις τους ότι απουσιάζουν συνειδητά λόγω των επαγγελματικών και άλλων υποχρεώσεών τους.

Πέρα από την προφανή καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ, υπάρχει και η πολιτική διάσταση του προβλήματος. Το Προεδρείο του ΔΣ, οι επικεφαλείς των παρατάξεων, αλλά και όλοι μας ως δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να τοποθετηθούμε σαφώς. Πρέπει να θωρακίσουμε τις μελλοντικές συνεδριάσεις από παρόμοια φαινόμενα απουσιών, που απαξιώνουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και την ψήφο των δημοτών, εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία, ζημιώνουν την πόλη που όλοι προσπαθούμε να βελτιώσουμε.

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ