2018-02-25 00:17:08
Φωτογραφία για «Υιοθέτησε τη ντομάτα μου»: Μία γυναίκα δημιούργησε το πιο παράξενο site γνωριμιών!
Είχατε ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί μια ντομάτα να σας φέρει πιο κοντά με τους γείτονές σας; Μάλλον όχι Η Octavia Ivan όμως, το έκανε. Και μπορεί ο σκοπός της αρχικά να μην ήταν αυτός, η εξέλιξη των πραγμάτων όμως έδειξε την πραγματικότητα.

Η 35χρονη Octavia Ivan, μεγάλωσε σε ένα χωριό κοντά στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στο οποίο, όπως σε κάθε χωριό, κατανάλωναν φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Όταν, λοιπόν, μετακόμισε στην Τουλούζη της Γαλλίας και ψώνισε λαχανικά από το σούπερ μάρκετ, ανακάλυψε ότι δεν είχαν καμία σχέση με όσα είχε μάθει να τρώει μέχρι τότε.

«Έμεινα έκπληκτη με τη διαφορά στη γεύση», δήλωσε σε συνέντευξή της. Όταν ανακάλυψε στη γειτονιά της στην Τουλούζη κάποια ακαλλιέργητα χωράφια, δεν έχασε καιρό και άρχισε να τα… εκμεταλλεύεται. Έτσι, ξεκίνησαν τα «συνεργεία κήπου». Μια πλατφόρμα, η οποία φέρνει σε επαφή κατοίκους της πόλης που θα ήθελαν να καλλιεργούν έναν κήπο, αλλά δεν διαθέτουν παρά μια γλάστρα στο παράθυρό τους ή εκείνους που θα ήθελαν να κάνουν κηπουρική, έχουν το κτήμα, αλλά δεν έχουν χρόνο, εξαιτίας του φορτωμένου εργασιακού προγράμματος.


Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Octavia δημιούργησε το site adoptematomate.com, («Υιοθέτησε τη ντομάτα μου») και μέσα σε λίγους μήνες, πάνω από 100 άτομα άρχισαν να σκαλίζουν και να καλλιεργούν λαχανικά, σε 37 κήπους της Τουλούζης.

Όποιος συμμετέχει μπορεί να καλλιεργήσει από λαχανικά ως φρούτα, ακόμη και ιατρικά βότανα ή αρωματικά φυτά, δεν πληρώνει τίποτα και η ιδέα στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινωνικού συνδέσμου μεταξύ των κατοίκων των πόλεων. Η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία ήταν τεράστια, και στο εξής η Octavia δραστηριοποιείται σε πολλές πόλεις της νότιας Γαλλίας, ενώ ξεκίνησε και ατελιέ κηπουρικής για παιδιά!

Το «Υιοθετήστε τη ντομάτα μου», λοιπόν, είναι ένα από τα πιο ιδιότυπα και πρωτότυπα site γνωριμιών, το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα όσα έχουμε μέχρι τώρα συνηθίσει, δεν νομίζετε;
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ