2018-02-25 18:20:35
Φωτογραφία για Αγάπη, συνέπεια, ευθύνη. Άρθρο του μέλους του ΣΕΑΝ Λάρισας Έφ. Ανθλγου Μιχάλη Φωκά
 Αγάπη, συνέπεια, ευθύνη

Συνάδελφοι Έφεδροι Αξιωματικοί του Νομού Λάρισας, στις 12 Φεβρουαρίου 2018  ο ΣΕΑΝ Λάρισας πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο με σκοπό την προκύρηξη των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα αναλάβει το τιμόνι του Συνδέσμου σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από εντάσεις τόσο στο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Η κληρονομιά και η ευθύνη του απερχόμενου Συμβουλίου τεράστια. Το μέγεθος του έργου που παρήγαγε ο Σύνδεσμος ήταν τόσο σημαντικό και αξιομνημόνευτο ώστε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να μας τιμήσει κατά την τελετή λήξεως του έτους εφεδρείας και εθνοφυλακής στη Θεσσαλονίκη κατά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αν πρέπει να διαλέξω τρείς από τους σταθμούς αυτής της διαδρομής, αυτοί είναι:

1.      Η διοργάνωση του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών

2.      Η διοργάνωση του Σεμιναρίου πρώτων βοηθειών μάχης


3.      Η διοργάνωση της Άσκηση «ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ 2017»

Πολλοί θα διεκδικήσουν μερίδιο συμμετοχής στις παραπάνω επιτυχημένες δράσεις αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πάντα, λίγοι είναι αυτοί που τραβάνε μπροστά και δουλεύουν, ακόμη λιγότεροι αυτοί παίρνουν την ευθύνη της πράξης, και ελάχιστοι αυτοί που θα πιστωθούν την σωστή αλλά και κυρίως θα χρεωθούν  την λάθος επιλογή.

Όταν το 2015 ως υποψήφιος ζητούσα την ψήφο σας, είχα υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσω να εμπλουτίσω το πρόγραμμα του Συνδέσμου με δράσεις στην κατευθύνση της επαναπροσέγγισης του Στρατεύματος μέσα από επισκέψεις σε μονάδες αλλά και την επανεργοποίηση της ενεργής εφεδρείας μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Κάνοντας λοιπόν ένα μικρό απολογισμό αυτής της τριετίας, μπορώ με περηφάνια να πω ότι:

·         Ήμουν  υπεύθυνος διοργάνωσης του σεμιναρίου πρακτικής σκοποβολής που συνδιοργανώσαμε ΣΕΑΝ Λάρισας και ΟΠΣ Φαρσάλων το Φεβρουάριο του 2017 στο σκοπευτήριο Φαρσάλων.

·         Έτρεχα για όλους και για όλα 10 ώρες την ημέρα επί 5 μήνες προκειμένου να μην μας ξεφύγει και η ποιο μικρή λεπτομέρεια σχετικά με την προετοιμασία της διοργάνωσης του 10ου  Πανελλήνιου Συνέδριου που έγινε στη Λάρισα το Μάρτιο από το ΣΕΑΝ Λάρισας με φιλοξενία 300 Συνέδρων. Παράλληλα μετέτρεψα το σπίτι μου σε γραφείο μιάς και όλη η εικαστική επιμέλεια του Συνεδρίου (Αφίσες-Προγράμματα-Banners-Προσκλήσεις-Διπλώματα) έγινε από τη γυναίκα μου στον προσωπικό μας υπολογιστή.

·         Είμαι από αυτούς που έτρεξαν να βρούμε χορηγίες για το Συνέδριο όταν κάποιοι γελούσαν γιατί δεν κατανοούσαν τι σημαίνει χορηγία!! Χορηγίες η οποίες όχι μόνο βοήθησαν ώστε το Συνέδριο να μην μας βάλει μέσα οικονομικά αλλά και να αποκτήσει ο Σύνδεσμος ένα λάπτοπ με τεχνολογία αιχμής αξίας 700 ευρώ.

·          Ήμουν Ομαδάρχης ομάδας Εφέδρων Αξιωματικών από Λάρισα, Καρδίτσα και Κομοτηνή που πήραν μέρος στην τριήμερη άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017» τον Απρίλιο στο Κιλκίς σε στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.

·         Ήμουν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την εκτέλεση  του Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών Μάχης που συνδιοργανώσαμε ΣΕΑΝ Λάρισας και ΕΠΙΖΩ  στο Θέατρο ΟΥΗΛ τον Ιούνιο με 260 συμμετοχές !!

·         Ήμουν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την εκτέλεση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας που συνδιοργανώσαμε με συναδέλφους του ΣΕΑΝ Καρδίτσας το Σεπτέμβριο, στον Παραπόταμο του Δήμου Τεμπών.

·         Συμμετείχα με άλλους Έφεδρους Αξιωματικούς του ΣΕΑΝ Λάρισας στον 1ο Πανελλήνιο Σκοπευτικό Αγώνα που διοργάνωσε ο ΣΕΑΝ Μαγνησίας τον Οκτώβριο του 2017.

·         Ήμουν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας «ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ 2017»  που συνδιοργανώσαμε ΣΕΑΝ Λάρισας , Καρδίτσας, Τρικάλων, και Μαγνησίας στο Γάβρο Καλαμπάκας.

Ανάμεσα στα άλλα:

·         Συμμετείχα το 2017 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε πάνω απο πενήντα δράσεις εθελοντισμού, πολιτισμού, εορτές, και λοιπές εκδηλώσεις των οποίων ο ΣΕΑΝ Λάρισας είτε είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, είτε συμμετείχε ως προσκεκλειμένος.

·         Μηχανοργάνωσα το αρχείο συνδρομών των μελών  για τα έτη 2015, 2016, 2017.

·         Δημιούργησα την επίσημη σελίδα facebook του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου όπου αναρτήθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες καθώς και τα επίσημα κείμενα του Συνεδρίου.

·         Έδωσα ζωή στην Ιστοσελίδα του ΣΕΑΝ Λάρισας τροφοδοτώντας την με δεκάδες αναρτήσεις και εκαντοντάδες φωτογραφίες.

·         Δημιούργησα την επίσημη σελίδα facebook του ΣΕΑΝ Λάρισας καθώς και την ομάδα facebook η οποία έχει μέλη μόνο έφεδρους αξιωματικούς και όλοι μπορείτε με ένα κλικ να δημοσιεύετε ελεύθερα τις απόψεις σας.

Τέλος συνεργάστηκα με πάρα πολλούς από εσάς, στην προσπάθεια που κάνει ο Σύνδεσμος να παράσχει στα μέλη του όσο το δυνατόν ποιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Και επειδή όλοι όσοι είμαστε αιρετοί πρέπει να κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος σας καλώ να αξιολογήσετε με την ψήφο σας, εάν συνέβαλλα στο να καταγράψει για την περασμένη τριετία θετικό αποτύπωμα ο ΣΕΑΝ Λάρισας τόσο τοπικά όσο και Πανελλήνια. Σας καλώ επίσης να αξιολογήσετε με την ψήφο σας εάν η Αγάπη μου για την εφεδρεία και η Συνέπεια με την οποία υπηρετώ τον θεσμό είναι αρκετές ώστε να αναλάβω την Ευθύνη να μας εκπροσωπήσω ως εκλέκτορας στο Ανώτατο Όργανό μας, την ΑΠΟΕΑ, οι εκλογές της οποίας θα γίνουν παράλληλα με τις εκλογές για τον Σύνδεσμο.

Συνάδελφοι, το 2018 έχει ήδη ξεκινήσει και οι ανάγκες όπως και οι δραστηριότητες θα είναι πολλές και σημαντικές. Όπως επίσης σημαντικές θα είναι  και οι εκλογές που καταφθάνουν με ταχύτατους ρυθμούς στις 18 του Μάρτη.

Μιχάλης Φωκάς

Έφ. Ανθυπολοχαγός ΦΠΖ
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χώρισαν...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χώρισαν...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ