2018-02-25 22:10:45
Φωτογραφία για Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν: Πάλι μαζί στο θέατρο
Το πάθος για το θέατρο ένωσε πριν χρόνια τον 16χρονο μαθητή Λυκείου με την 39χρονη καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών

Γνωρίστηκαν στο Λύκειο La Providence της Αμιέν, εκείνος ήταν ένας 16χρονος μαθητής, που ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα την υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου και καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, Μπριζίτ Οζιέρ.

Η 39χρονη μητέρα τριών παιδιών μέσα σε λίγα χρόνια εγκατέλειψε τον τραπεζικό σύζυγό της και το 2007 στο δημαρχείο της Τουκέ ένωσε για πάντα τη ζωή της με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Την προσεχή Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα θυμηθούν τα παλιά και το θέατρο, που ήταν η αιτία το ζευγάρι να έρθει κοντά, καθώς στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Jeudis de l'Elysée» (Πέμπτες στο Ελιζέ), μια πρωτοβουλία της Μπριζίτ Μακρόν, θα παρουσιαστεί το μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος» (Pierre et le Loup).


Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει τον ρόλο του αφηγητή στο μουσικό παραμύθι, που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα της Φρουράς της Δημοκρατίας ενώ η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα έχει τον ρόλο του διοργανωτή της βραδιάς, καθώς είναι υπεύθυνη για την λίστα των προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων θα είναι μαθητές, παιδιά με προβλήματα υγείας και το προσωπικό του προεδρικού μεγάρου.

«Ανάμεσα στους καλεσμένους της βραδιάς δεν θα υπάρχει κανένας επίσημος, ούτε άτομα VIP», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου στην εφημερίδα Le Figaro. Το μουσικό παραμύθι, που έγραψε ο Προκόφιεφ με στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με τα όργανα της ορχήστρας μέσα από την  όμορφη ιστορία του Πέτρου που ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και δεν φοβάται τους κακούς λύκους, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου των Ηλυσίων. Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κάνει δύο πρόβες για τον ρόλο του αφηγητή. Η μία έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα και η άλλη την προσεχή Πέμπτη, λίγο πριν την παράσταση.

Πάντως, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα αποφύγει την σύγκριση αφού τολμά να αναμετρηθεί με μεγάλα ονόματα, που είχαν τον ρόλο του αφηγητή στο ίδιο έργο καθώς το διάσημο μουσικό παραμύθι έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο με μεγάλους αφηγητές – τραγουδοποιούς, όπως ο Ζακ Μπρελ, ο Ντέιβιντ Μπάουι, αλλά και ταλαντούχους ηθοποιούς, όπως ο Πίτερ Ουστίνωφ και ο Ζεράρ Φιλίπ. Στην Ελλάδα ο Δημήτρης Χορν αφηγήθηκε την ιστορία του Πέτρου και του Λύκου το 1993 στην τελευταία του εμφάνιση επί σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ