2018-02-25 23:33:34
Φωτογραφία για Έρχεται το πρώτο κινητό που... «μυρίζει» την μόλυνση της ατμόσφαιρας
Η συσκευή θα προειδοποιεί τον χρήστη για τα υψηλά επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων. Θέλετε να ανοίξετε το παράθυρο για να αερίσετε το σπίτι ενώ υπάρχει σκόνη από την Αφρική;

Mε το κινητό αυτό ο χρήστης θα προειδοποιείται για τα υψηλά επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων.

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο που είναι εξοπλισμένο μ΄έναν αισθητήρα ικανό να «μυρίζει» τη μόλυνση της ατμόσφαιρας έρχεται στην αγορά.  Πρόκειται για το CAT S61, το οποίο διαθέτει και μια θερμική κάμερα απεικόνισης προηγμένης τελευταίας τεχνολογίας.

Ο Πίτερ Στίβενς, διευθύνων σύμβουλος του Bullitt Group και παγκόσμιου κατόχου άδειας κινητής συσκευής της Caterpillar που προωθεί το κινητό εξηγεί τα προσόντα του:

«Το Cat S61 διαθέτει μεγάλη οθόνη 13 εκατοστών και είναι αδιάβροχο. Αντέχει σε βάθος μέχρι τριών μέτρων για μία ώρα.Η θερμική του κάμερα μπορεί και καταγράφει θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους -20°C βαθμούς Κελσίου και αγγίζουν του 400°C, ενώ το ίδιο αντέχει σε περιβάλλοντα μεταξύ των -30°C και των 65°C. Είναι από αλουμίνιο επιβιώνει από πτώση από 1.8 μέτρων σε τσιμέντο».


Η αμερικάνικη Caterpillar Inc.που ανήκει εδώ και μερικά χρόνια στις εκατό πλουσιότερες εταιρίες παγκοσμίως, σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μηχανήματα, κινητήρες, χρηματοοικονομικά προϊόντα και ασφάλειες, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων. Τώρα προωθεί το CAT S61, το οποίο δεν αποτελεί απλά μια κινητή συσκευή, αλλά εργαλείο, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.

 

Η συσκευή αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων τους ερχόμενους μήνες στην τιμή στα 899 ευρώ.

Αυτές οι τοξικές ουσίες που ανιχνεύει το κινητό αυτό, ανιχνεύονται σε πολλά βιομηχανικά και οικιακά προϊόντα, όπως χρώματα, χαλιά και προϊόντα καθαρισμού. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας που μπορεί να οσφρίζεται τα επικίνδυνα για την υγεία σωματίδια στην ατμόσφαιρα, είναι δημιούργημα της ελβετικής εταιρίας Sensirion.

Το κινητό S61 θα παρουσιαστεί στο παγκόσμιο συνέδριο για τα κινητά Mobile World Congress, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ