2018-02-27 00:11:18
Φωτογραφία για Συλλήψεις ληστών που είχαν βάλει στο μάτι σούπερ μάρκετ στην Αρτέμιδα
Η οξυδέρκεια ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και η τάχιστη παρέμβαση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδήγησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 51 και 53 ετών, που λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, όπου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 53χρονος εισήλθε στο κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το ταμείο. Ακολούθως, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε ο συνεργός του πλην όμως κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τους ακολούθησε καλώντας παράλληλα και την Άμεση Δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες είχαν συστήσει τον τελευταίο μήνα συμμορία και ενεργώντας βάσει σχεδίου που είχαν καταρτίσει σε προγενέστερο των έκνομων ενεργειών τους χρόνο, διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα στα Μεσόγεια.


Αρχικά, εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους και ακολούθως κατόπτευαν τους χώρους τους υποδυόμενοι τους πελάτες. Όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, ένας εκ των δραστών προέβαινε, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και με την απειλή όπλου, σε ληστεία ενώ ο έτερος ανέμενε στο όχημα, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου. Κατά την διαφυγή τους, ακολουθούσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο, χρησιμοποιώντας μη κεντρικές οδούς.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* κυνηγετικό όπλο,

* πιστόλι,

* φυσίγγια

* είδη ένδυσης-απόκρυψης που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι-ρέπλικα, το οποίο είχαν απορρίψει σε παιδική χαρά λίγο πριν την σύλληψη.

Μέχρις στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 7 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα και φαρμακεία στο Πόρτο Ράφτη, στο Μαρκόπουλο, στο Κορωπί και στην Αρτέμιδα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Πηγή: reader.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ