2018-02-28 08:07:32
Φωτογραφία για Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ για τα δύο διαδοχικά εγκλήματα σε Περιστέρι και Φωκίωνος Νέγρη


Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ από τις δύο εν ψυχρώ δολοφονικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ένα 24ωρο στο Περιστέρι και έξω από κατάστημα στην οδό Φωκίωνος Νέγρη (το βράδυ της Δευτέρας), από τις οποίες η μία τουλάχιστον σχετίζεται με τον ποινικό χώρο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο εγκληματικές ενέργειες (σημειώθηκαν και οι δύο στις 11.30 το βράδυ) να σχετίζονται μεταξύ τους ως προς το κίνητρο ή τους φυσικούς αυτουργούς. Χωρίς όμως καμία όμως επιβεβαίωση, τουλάχιστον αρχικά... 

Η πρώτη δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την εν εν ψυχρώ δολοφονία ενός 61χρονου άνδρα στη συμβολή των οδών Θηβών και Τρεμπεσίνας, στο Περιστέρι. 

Ο 61χρονος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πυροβολήθηκε από άτομο που φέρεται ότι ήταν πεζός. Ο 61χρονος, που παλιότερα είχε βουλκανιζατέρ, είχε σειρά εμπλοκών σε υποθέσεις απατών και σωρεία κατηγοριών για ακάλυπτες επιταγές. 


Το όνομά του μνημονευόταν, μαζί με στενό συγγενή του, στη δικογραφία που είχε σχηματίσει το 2011 το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών με εκατοντάδες κατηγορουμένους για υποθέσεις προστασίας , και όχι μόνο, στην Αττική. Επίσης, στον συγκεκριμένο δικαστικό φάκελο, δαινόταν εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό, τον Σεπτέμβριο του 2010, ενός ιδιώτη στα πλαίσια αντιδικιών για υπόθεση είσπραξης ή μη επιταγής ύψους 30.000 ευρώ. 

Ακόμη είχε προκύψει ότι ο 61χρονος, για την ίδια υπόθεση, είχε έλθει τότε σε σύγκρουση με σημαντικά μέλη μίας εγκληματικής οργάνωσης που εκπορευόταν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και στην οποία αρχηγός ήταν "βαρυποινίτης". 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ο 61χρονος ανέφερε συχνά ότι είχε γνωριμία και επαφές με τον 57χρονο επιχειρηματία Βασίλη Στεφανάκο που είχε δολοφονηθεί πριν από 40 ημέρες στο Χαϊδάρι, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί.

 Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον τρόπο που έγινε η επίθεση -πεζού σε οδηγό μοτοσυκλέτας- και αναζητούν μαρτυρίες για τις προηγούμενες κινήσεις του θύματος . 

Η δεύτερη δολοφονία, ένα ακριβώς 24ωρο αργότερα, υπήρξε μετά από εισβολή δύο αντρών σε μπαρ στην Φωκίωνος Νέγρη, όπου επιτέθηκαν σε θαμώνα ο οποίος είχε εισέλθει στο κατάστημα λίγο νωρίτερα με την συνοδεία ενός ακόμη ατόμου που δεν στοχεύθηκε από τους δράστες. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Χωρίς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του θύματος κι αν έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές. 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, έξω από το κατάστημά του στο Χαϊδάρι, στις 17 Ιανουαρίου, ύστερα και από την ανεύρεση  - από δύτες - του καλάσνικοφ με το οποίο πυροβολήθηκε, στην θάλασσα στην περιοχή "Πηγάδι" στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. 

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ «από την αρχική έρευνα σε κάμερες στην περιοχή της Βουλιαγμένης ή της Βάρκιζας από όπου διήλθε το όχημα με τους δράστες, δεν προέκυψε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. 

Ομως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η απόρριψη του όπλου υπήρξε αμέσως μετά τη δολοφονία του Β. Στεφανάκου με τους δράστες να κινούνται προς την περιοχή του Σχιστού ή μπορεί αυτό να έγινε τα επόμενα 24ωρα». Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναζητούν ίχνη DNA και αποτυπώματα στο σημείο όπου κινήθηκαν οι δολοφόνοι του Βασίλη Στεφανάκου στα βράχια της Βουλιαγμένης, και όπου προφανώς δεν λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας. 

Ακόμη, επιχειρείται έρευνα στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκτός από το σημείο της φονικής επίθεσης αλλά και στην θαλάσσια περιοχή όπου ρίχθηκε το όπλο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια ιδιαίτερα σύνθετη υπόθεση ως προς την ηθική και φυσική αυτουργία, ενώ επιχειρείται η συγκέντρωση καθοριστικών στοιχείων κυρίως μέσω των κλήσεων κινητών τηλεφώνων.

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ