2018-02-28 22:00:10
Φωτογραφία για Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν την υγεία μας
Τι κάνουμε λάθος και δεν το καταλαβαίνουμε

Το κάπνισμα και το αλκοόλ βλάπτουν την υγεία μας, δεν είναι ωστόσο οι μόνες καθημερινές συνήθειες που το κάνουν. Υπάρχουν πράγματα που δεν πάει καν το μυαλό μας και τα οποία σιγά σιγά μας επηρεάζουν αρνητικά. Ποια είναι αυτά;

Ξαναζούμε τις κακές στιγμές

Από το να σκεφτούμε απλά κάτι άσχημο που συνέβη, μέχρι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε εναλλακτικά σενάρια στο κεφάλι μας για το τι έπρεπε να είχαμε πει διαφορετικά, αυτή η συμπεριφορά προκαλεί περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

Γκρινιάζουμε (υπερβολικά)

Το να μιλάμε για τα προβλήματά μας στους φίλους μας είναι ένας καλός τρόπος να διώχνουμε από πάνω μας τα αρνητικά συναισθήματα που εσωτερικεύουμε, αλλά πολλές φορές, αν αυτό γίνεται ανεξέλεγκτα και καταλήγουμε να γκρινιάζουμε – χωρίς, δηλαδή, να επιθυμούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας – τότε η αρνητικότητά μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.


Η υπερβολική αυτοκριτική

Ολοι πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, και να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μιλάμε άσχημα στον εαυτό μας κάθε φορά που κάτι πάει στραβά. Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί, όπως η αυτοκριτική αλλά και το αυτοσαρκαστικό χιούμορ, πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, διαφορετικά προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό.

Η εξάρτηση από τα social media

Αν περνάμε ένα τεράστιο μέρος της μέρας μας κάνοντας scroll στο feed μας στο Facebook, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσουμε να νιώθουμε απομόνωση—τραγική ειρωνεία, αν αναλογιστούμε ότι ονομάζονται κοινωνικά δίκτυα.

Το αλόγιστο ξόδεμα

Οσο περισσότερα χρήματα ξοδεύουμε, τόσο περισσότερο στρες θα νιώθουμε, όπως είναι λογικό. Συνεπώς, προσπαθήστε να είστε εγκρατείς και να μην κάνετε παρορμητικές αγορές.

Η τηλεόραση

Αν καθόμαστε όλη την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση (ή τον υπολογιστή), οι επιπτώσεις στην υγεία μας θα είναι τρομακτικές. Η καθιστική ζωή, μας βλάπτει περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε, συνεπώς μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικά διαλείμματα και μερικές φορές να κλείνετε τις ηλεκτρονικές συσκευές και να βγαίνετε μια βόλτα.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ