2018-02-28 22:36:43
Φωτογραφία για 5 έξυπνοι τρόποι να σταματήσεις μία κρίση πανικού
Πόνοι στο στήθος. Μούδιασμα στα άκρα. Πολλές φορές μπορεί να είναι κάτι σοβαρό Ενδέχεται, όμως, να κρύβουν και μία κρίση πανικού.

Αυτά είναι μερικά συμπτώματα για μία σοβαρή κρίση πανικού που μελέτες δείχνουν πως 6 εκατομμύρια πολίτες στην Αμερική αντιμετωπίζουν σε συχνή βάση. Το φαινόμενο αυτό συνδέεται με ακραίο άγχος και μπορεί να προκληθεί από μία συγκεκριμένη κατάσταση ή μερικές φορές εμφανίζεται φαινομενικά από το πουθενά.

Πώς συμβαίνει η κρίση πανικού

Κατά τη διάρκεια μίας κρίσης πανικού, το σώμα συμπεριφέρεται όπως και όταν αντιμετωπίζει έναν πραγματικό κίνδυνο, σύμφωνα με τον Sanjiv Patel, καρδιολόγο στο Memorial Care heart& Vascular Institute. Ο ίδιος δήλωσε πως, ενώ δεν εκδηλώνονται όλες οι κρίσεις πανικού με τον ίδιο τρόπο, η φυσική απάντηση είναι η ίδια: «Το σώμα σας προσπαθεί να φτάσει στην ίδια ταχύτητα με το μυαλό σας».

Μπορεί να μην υπάρχει δυστυχώς κανένας τρόπος να προβλέψουμε τις κρίσεις πανικού μπορούν, όμως, να μετριαστούν οι επιπτώσεις.


5 έξυπνοι τρόποι να σταματήσεις μία κρίση πανικού

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου

«Όταν βρίσκεστε σε μία κρίση πανικού, το σώμα σας έχει μία πολύ έντονη αντίδραση άγχους», σύμφωνα με την Kathryn Moore, ψυχολόγο στο Κέντρο Παιδικής και Οικογενειακής Ανάπτυξης του Providence Saint John.

Είναι σημαντικό να πείτε στον εαυτό σας πως δεν νιώθετε τίποτα ακόμα και αν νιώθετε

Αντικαθιστώντας τις παράλογες σκέψεις με ορθολογικές, το μυαλό σου μπορεί να πει στο σώμα σου να ηρεμήσει.

Έλεγχε την αναπνοή σου

Οι κρίσεις πανικού ενδέχεται να προκαλέσουν γρήγορη αναπνοή και ζάλη. Μία καθοδηγούμενη άσκηση διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση αυτής της αντίδρασης και επίσης δίνει στο μυαλό σου κάτι να επικεντρωθεί εκτός από τον ίδιο τον πανικό. Ασκήσεις εισπνοής λίγων λεπτών βοηθάνε ενώ στη συνέχεια εκπνέετε κανονικά. Ο απώτερος στόχος απ’ όλο αυτό είναι να βοηθήσεις να ηρεμήσει το σώμα σου μέσω πολύ αργών και βαθιών αναπνοών.

Ανίχνευσε τι σε αγχώνει

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατάγραψε το άγχος σου. Κατάγραψε τη δραστηριότητά σου, βαθμολογώντας από το 1 ως το 10, με το δέκα να είναι το πιο πολύ άγχος που αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή. Εάν μπορείς να βρεις ένα μοτίβο για το άγχος σου, ίσως να είσαι σε θέση να εντοπίσεις τι προκαλεί τις κρίσεις πανικού σου, ώστε να μπορείς να τις σταματήσεις στα ίχνη τους ή να μειώσεις τη σοβαρότητά τους.

Ανακάλυψε τεχνικές που βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους

Είναι επίσης σημαντικό να διαχειριστείς την ψυχική σου ευεξία σ’ ένα μικρό επίπεδο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μείωση του στρες στη ζωή σου, όποτε είναι δυνατόν, η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής, η μείωση της πρόσληψης αλκοόλ και καφεΐνης και η τακτική άσκηση μπορούν να συμβάλουν στην τακτική διατήρηση του άγχους. Αν το άγχος και οι κρίσεις πανικού παρεμβαίνουν στην καθημερινή σου ζωή, ίσως είναι χρήσιμο να μιλήσεις μ’ έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Δοκίμασε ασκήσεις χαλάρωσης

«Εάν το σώμα σας έχει μια έντονη απόκριση, πρέπει να το ηρεμήσετε», λέει χαρακτηριστικά η Moore.

Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται εξάσκηση χαλάρωσης των μυών. Για παράδειγμα, πίεσε τα χέρια σου σφιχτά και στη συνέχεια άφησέ τα. Η εργασία αυτής της μικρής ομάδας μυών, όχι μόνο θα αλλάξει την εστίαση του μυαλού σου, αλλά θα σε βοηθήσει ν’ αρχίσεις να χαλαρώνεις τους υπόλοιπους μυς σου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ