2018-03-01 11:18:00
Φωτογραφία για Η ΕΛΑΣ κινδυνεύει με πάγωμα των μεταθέσεων σε νησιά και Έβρο λόγω οικονομικής στασιμότητας - Ποιος εθνικός κίνδυνος εγκυμονεί
 

Λίγο πριν από το καλοκαίρι και ενώ αναμένεται το άνοιγμα από την Τουρκία της προσφυγικής στρόφιγγας, με απόλυτα ελεγχόμενο κι εξαρτώμενο από την ίδιο ρυθμό ροής, τα

νησιά και ο Έβρος κινδυνεύουν με πάγωμα της καθιερωμένης εδώ και χρόνια αστυνομικής ενίσχυσης.

Αιτία; Η ανικανότητα ή η αγκύλωση που προκαλεί ο σχετικός μνημονιακός νόμος για την εκκαλάριση των υπομνημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα για μεγάλη σειρά μηνών και απείρως μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών.

Κι αυτό συνεπάγεται δύο δυσμενείς επιπτώσεις. Η πρώτη, αφορά στην στειρότητα πλέον των κωδικών από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι μεταθέσεις. Ο δεύτερος, το σταμάτημα από τα ταμεία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. της χρηματοδότησης, δεδομένης της αδυναμίας απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων.

Με την ένταση από πλευράς Τουρκίας να κορυφώνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου, στο οποίο εικάζεται με βεβαιότητα ότι θα συμπεριληφθεί και μάλιστα πολύ σύντομα το άνοιγμα των θαλάσσιων αρτηριών μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα για την χώρα και τους κατοίκους ειδικά των νησιών, η αποστολή ισχυρότερων αναλογικά με το παρελθόν αστυνομικών δυνάμεων, πλην όμως Μιλώντας στο bloko.gr μέλη της ομοσπονδίας των συνοριακών φυλάκων σημειώνουν πως θ' αποτελέσει σημαντική οικονομική τόνωση έστω και το ξεπάγωμα της οικονομικής εκκαθάρισης, καθώς αυτόματα θα επιστραφούν οι προκαταβολές προκειμένου ν' αποδοθούν στους επόμενους αστυνομικούς που θα πάρουν το χαρτί πορείας, συν του ότι θα ενεργοποιηθεί εκ νέου  η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η υπόθεση παρότι φαίνεται εξ' όψεως απλή δεν είναι, καθώς συνιστά τεράστιο ζήτημα εθνικής ασφάλειας.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ