2018-03-01 11:50:10
Φωτογραφία για Δεν μας φτάνει ο σουλτάνος, έχουμε και τους δικούς μας.
Ασφαλώς και είναι δύσκολα τα πράματα. Ασφαλώς και η Τουρκία πέτυχε με τη δύναμη των όπλων να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα στο τεμάχιο 3. Ασφαλώς και έχουμε να κάνουμε με έναν ανισόρροπο επεκτατιστή ανάλογο του Χίτλερ στην Άγκυρα και κάμποσους υποτακτικούς του στα κατεχόμενα, που δεν αντιμετωπίζονται με τα λόγια.

Αλλά, μέσα σε αυτές τις δυσκολίες, πιο εκνευριστικό απ΄ όλα είναι να ακούς «δικούς μας» να χρησιμοποιούν τις δυσκολίες, όχι για να προτείνουν με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν, αλλά για να πλασάρουν την ιδεολογία της διαχρονικής γονυκλισίας, του σφάξε με αγά μου να αγιάσω, να καθοδηγούν την κοινή γνώμη στην υποταγή των υποζυγίων, σαν σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες και συνειδητοί νενέκοι.

Και χρησιμοποιώ σκόπιμα τις φράσεις για να τους κάτσουν στο στομάχι, επειδή τις θεωρούν εθνικιστικές, οι ανίδεοι. Ακόμα κι όσους υπερασπίζονται μια διεκδικητική διπλωματία, μια πολιτική αντίδραση, έστω και για την τιμή των όπλων, στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας, και όχι βεβαίως, ένοπλους παλληκαρισμούς (έτσι κι αλλιώς μας άφησαν άοπλους και άσφαιρους οι ίδιοι με τις πολιτικές της αποστρατιωτικοποίησης των ψευδαισθήσεων τους) τους κατηγορούν για πατριωτικές κορώνες.


Και οι αφιλότιμοι τόσο μερακλωμένοι είναι να δεχτούν όποιες τουρκικές προδιαγραφές τους προσφέρει ο ανισόρροπος από την Άγκυρα, που προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να επιβιώσουμε είναι να σταματήσουμε το ενεργειακό πρόγραμμα και να ξεκινήσουμε συνομιλίες. Τι είδους συνομιλίες δεν λένε.

Εννοούν προφανώς συνομιλίες για να εκλιπαρήσουμε να αφήσουν και σ΄ εμάς τους μικρούς κι ανήμπορους ένα μερίδιο από τα κοιτάσματα κι ένα μερίδιο από την πατρίδα μας. Διότι, αυτοί ήδη πείσθηκαν ότι ανήκουν όλα στον σουλτάνο που έχει τη δύναμη να τα αρπάξει (την ώρα που εμείς πουλάμε το νεοκυπριακό μας πνεύμα ο ένας στον άλλο μέσω του facebook ή των τηλεοράσεων) και αυτό που απομένει είναι να βάλουμε μια υπογραφή για να αποκτήσει νομιμότητα με αντάλλαγμα να αφήσει και κάτι για εμάς τους καημένους. Ή, τουλάχιστον να μας αφήσει να ζήσουμε Για να έχει νόημα η ιδεολογία της υποταγής πρέπει να μας βγάλουν όλους εθνικιστές και μισαλλόδοξους. Αντιπροσωπευτικό δείγμα ένας καθηγητής του κρατικού μας πανεπιστημίου, που έγραφε προχτές: «Βουλιάζουμε κάθε μέρα και πιο βαθιά στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τη θρησκοληψία. Και έχουμε το θράσος να κατηγορούμε τους Τουρκοκύπριους ότι αυτοί «παίζουν» το παιγνίδι της Άγκυρας».

Βουλιάζουμε επειδή θέλουμε να διεκδικήσουμε μια σταλιά αξιοπρέπεια και τίποτε περισσότερο. Λες και διεκδικήσαμε εδάφη άλλης χώρας. Λες και μπήκαμε με τις φρεγάτες μας σε ξένες θάλασσες και επιβάλλουμε τον επεκτατισμό μας. Και έχουμε το θράσος να κατηγορούμε τους Τουρκοκύπριους! Ποιους; Αυτούς, που κρύβονται πίσω από τις τουρκικές φρεγάτες για να παριστάνουν τους τρανούς δραγουμάνους, που θέλουν να εισπράξουν ξανά με τη βία τη Δεκάτη από τους ραγιάδες που σήκωσαν κεφάλι.

Υ.Γ. Ένας άλλος καθηγητής του κρατικού μας πανεπιστημίου (φυτώριο φωστήρων, έγινε) παρουσίασε έρευνα που δείχνει ότι το 86% των Τουρκοκυπρίων υποστηρίζει τη λύση ΔΔΟ, ενώ μόνο το 58,2% των Ελληνοκυπρίων την υποστηρίζει. Αυτό το 58,2% των Ε/κ μάλλον δεν έχει ιδέα τι του ετοιμάζουν, αλλά γιατί να μην την υποστηρίζουν οι Τουρκοκύπριοι; Ας μας βρουν ένα παράδειγμα ομοσπονδίας στον υπόλοιπο κόσμο όπου το 18% του πληθυσμού ελέγχει το κράτος για να γίνουν και οι Ε/κ 86% υπέρ της ΔΔΟ.

Ή, όπως το είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον Ακιντζί: «Μακάρι και ο ίδιος εις όσα προβάλλει να μου βρει ένα παράδειγμα ομοσπονδίας όπου γίνονται αποδεκτά τα όσα αξιώνει για την κοινότητά του. Και αν υπάρχει έστω και ένα κράτος, ομόσπονδο κράτος που να προνοεί ανάλογες αξιώσεις, είμαι έτοιμος να αποδεχθώ την όποια λύση» (24/4/17). Αλλά, είπαμε. Οι καθηγητές στο κρατικό μας πανεπιστήμιο θεωρούν σίγουρα ότι και ο Αναστασιάδης βουλιάζει κάθε μέρα και πιο βαθιά στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τη θρησκοληψία. Τόσο προχωρημένοι!

Του Άριστου Μιχαηλίδη

by ardin-rixi
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ