2018-03-01 15:24:28
Φωτογραφία για Νίκος Τόσκας: Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος - Θα υπάρξουν επιπτώσεις
Από μικροφώνου και ερτζιανών κυμάτων αυτήν τη φορά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έδειξε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και την

αντίδραση των αστυνομικών.

Πριν από λίγη ώρα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του REAL FM, τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος, ότι έχει δώσει σαφείς εντολές και όποιος δεν τις ακολουθήσει θα έχει επιπτώσεις, ενώ μίλησε και για ένα ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης, που ξεκινά από την Αθήνα, αύριο, και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Νωρίτερα, στις δέκα το πρωί, στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ, ο Νίκος Τόσκας απευθύνθηκε στους αστυνομικούς, που θα στελεχώσουν αυτόν το σχεδιασμό, παρουσία Αρχηγού του Σώματος, του Αττικάρχη και πολλών ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

Στους αστυνομικούς τόνισε ότι η εικόνα τους αντανακλά την εικόνα της χώρας, μέσω των επισκεπτών της, και πως θα πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια του πολίτη και να μην αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Ταυτόχρονα ζήτησε να υπάρχουν σαφείς εντολές από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, οι οποίες να τηρούνται κατά γράμμα.


Στην ομιλία του, όμως, υπήρχαν σαφέστατες αιχμές για τη διαχείριση ορισμένων περιστατικών. "Είμαι ο πρώτος, που λέει, ότι όποιος καβαλά το άλογο θα πέσει κιόλας" είπε, θέλοντας να δείξει ότι όσοι δουλεύουν κάνουν λάθη, αλλά πρόσθεσε: "Τα λάθη συγχωρούνται, αλλά δεν δέχομαι την αδιαφορία".

Κύκλοι του υπουργού αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με το γεγονός πως σε κάθε περιστατικό ακούει σχεδόν τις ίδιες δικαιολογίες, αναφερόμενος σε "βροχή", "αλλαγή βάρδιας" κ.α.

Έδειξε, μάλιστα, έντονη δυσφορία, όταν κάποιος από τους παριστάμενους ανώτατους αξιωματικούς τον ενημέρωσε ότι οι αστυνομικοί που θα διατεθούν τελικά στο νέο σχέδιο θα είναι λιγότεροι από το 1/4 εκείνων, που ο υπουργός νόμιζε.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ