2018-03-01 15:42:16
Φωτογραφία για Καρπενήσι: Ανήλικοι κλέφτες είχαν ρημάξει την πόλη
Οι "ποντικοί" ήταν μαθητές που έκλεβαν σπίτια, καταστήματα, σχολεία, ακόμα και εκκλησάκια Πάνω από 20 περιπτώσεις κλοπών εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου. Δράστες τέσσερις νεαροί Αλβανοί, εκ των οποίων ό ένας ένας είναι ενήλικας, 18 ετών, ενώ οι άλλοι τρεις είναι ανήλικοι μαθητές, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών.

Οι δράστες είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο αρχικά για τρεις κλοπές. Επίσης είχαν συλληφθεί και οι γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Από την έρευνα όμως των αστυνομικών, που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι κλοπές δεν ήταν μόνο οι τρεις, που αρχικά νόμιζαν, αφού όπως αποδείχτηκε οι "ποντικοί" είχαν πλούσια δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 01-01-2016 έως και 14-11-2017, οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε:

(8) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από σπίτια,

(8) κλοπές από καταστήματα (κρεοπωλεία, καφενείο, περίπτερο κ.λ.π.),


(2) κλοπές από σχολικό συγκρότημα, καθώς και

(2) κλοπές από παρεκκλήσι στην περιοχή Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (10.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (3.525) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στους δικαιούχους τους, όπως επίσης δύο (2) μοτοποδήλατα και δύο (2) κράνη δικυκλιστή, τα οποία είχαν αγορασθεί με χρήματα, προερχόμενα από την παραβατική τους δραστηριότητα.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ