2018-03-01 15:34:12
Φωτογραφία για Πώς μπορούμε να κάνουμε το παιδί μας να μισήσει το σχολείο
Όσο δύσκολο είναι να κάνεις ένα παιδί να αγαπήσει το σχολείο, τόσο εύκολο είναι να το κάνεις να το μισήσει. Ανατρέχοντας στα λάθη μου αλλά και σε αυτά φίλων γονιών, έφτιαξα μια λίστα με 10 πράγματα που με μαθηματική ακρίβεια μπορούν να δημιουργήσουν στα παιδιά απέχθεια για το σχολείο, γι’ αυτό είναι καλό να τα αποφύγουμε.

1. Πιέζουμε τα παιδιά μας να διαβάσουν και αν δεν το κάνουν τα βάζουμε τιμωρία, θυμώνουμε, τα επιπλήττουμε και γενικότερα τους δίνουμε την αίσθηση ότι η καλή μας σχέση  και η εκτίμηση που τους έχουμε εξαρτάται από τις επιδόσεις τους στο σχολείο.

2.  Κόβουμε κάθε είδους χαλάρωσης και ελεύθερο χρόνο στο παιδί προκειμένου να πηγαίνει τέλεια προετοιμασμένο στο σχολείο, στερώντας του τη χαρά της παιδικής ηλικίας. Με λίγα λόγια οποιαδήποτε εξωσχολική δραστηριότητα θεωρείται χάσιμο χρόνου.

3. Είμαστε τελειομανείς και δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από το άριστα και γενικότερα τους υψηλούς βαθμούς.


4. Το συγκρίνουμε διαρκώς με άλλα παιδιά όσον αφορά τις επιδόσεις του και πάντα το βρίσκουμε «λιγότερο».

5. Παραπονιόμαστε στους δασκάλους και καθηγητές ότι βάζουν λίγες εργασίες για το σπίτι και ζητάμε όλο και περισσότερες.

6. Κριτικάρουμε αρνητικά τους καθηγητές και τους δασκάλους στο σπίτι, και μας φταίνε όλα. Ο τρόπος διδασκαλίας τους, οι βαθμοί που βάζουν, το εκπαιδευτικό σύστημα, τα σχολικά βιβλία κ.λ.π

7. Στέλνουμε το παιδί μας στο σχολείο ακόμα κι όταν είναι άρρωστο, κουρασμένο, αδιάθετο  γιατί δεν επιτρέπουμε να χάσει ούτε μια μέρα διδασκαλίας.

8. Χωρίζουμε τα μαθήματα σε «σοβαρά» και μη, μειώνοντας όσα έχουν σχέση με μουσική, τέχνη, άσκηση. Μείωνοντας επομένως και οποιοδήποτε ταλέντο του παιδιού μας σε κάτι άλλο εκτός από τα μαθηματικά και τη γλώσσα.

9. Θεωρούμε τις αργίες και τις διακοπές μια εξαιρετική ευκαιρία για περισσότερο διάβασμα, επανάληψη ή για να προχωρήσουμε παρακάτω τα παιδιά ώστε να είναι έτοιμα.

10. Περιγράφουμε στα παιδιά μας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλες τις αρνητικές εμπειρίες που  μπορεί να είχαμε βιώσει εμείς στο δικό μας σχολείο όταν ήμασταν παιδιά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ