2018-03-02 00:30:19
Φωτογραφία για Εντείνεται η παρασκηνιακή κόντρα Cosco - κυβέρνησης
«Αγκάθι» στις σχέσεις των Κινέζων με την κυβέρνηση είναι η Δημόσια Αρχή Λιμένων - Μία ακόμη αρχή που εμπλέκεται στη λιμενική βιομηχανία

Μπορεί οι υπουργοί της κυβέρνησης να «πανηγυρίζουν» για τις επενδύσεις των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά και να δηλώνουν «παρών» στις εκδηλώσεις της Cosco όπως έγινε πρόσφατα στα εγκαίνια της προβλήτας ΙΙΙ όμως στο παρασκήνιο μαίνεται η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών.

Πιο συγκεκριμένα, «αγκάθι» στις σχέσεις των Κινέζων με την κυβέρνηση είναι η Δημόσια Αρχή Λιμένων. Μία ακόμη αρχή που εμπλέκεται στη λιμενική βιομηχανία.

Η Cosco έχει διαμαρτυρηθεί ακόμη και με εξώδικο αφού θεωρεί ότι η ΔΑΛ δεν έχει λόγο ύπαρξης μίας και υπάρχει η  Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων. Θεωρεί ότι με την ίδρυση της ΔΑΛ μεγαλώνει τη γραφειοκρατία και βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη των επενδυτικών σχεδίων δημιουργώντας ένα χάος αρμοδιοτήτων.

Η ένταση αυξήθηκε όταν η ΔΑΛ πήρε την πρωτοβουλία  να συντονίσει τη δημόσια διαβούλευση για το master plan του ΟΛΠ, τόσο με τους  δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που έχουν μέτωπο στη θάλασσα όσο και όσο και με τους επαγγελματικούς φορείς
. Έστειλε μάλιστα επιστολή καλώντας  όλους του ενδιαφερόμενους σε σύσκεψη. Ο ΟΛΠ με επιστολές του στα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομίας,  διαμαρτυρήθηκε για αυτό το «καπέλωμα», αφού όπως επισημαίνεται η ΔΑΛ επιχειρεί  παράνομα να υποκαταστήσει τον ΟΛΠ  διεκδικώντας τις αρμοδιότητές του.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «επιχειρεί την υποκατάσταση της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και την παρέμβασή του στη διοίκηση του λιμένα, κάτι το οποίο δεν είναι μόνον παράνομο αλλά είναι επίσης πράξη στρεφόμενη ευθέως κατά της υλοποίησης του προγράμματος επενδύσεων της εταιρείας μας, προϋπόθεση για την υλοποίηση του οποίου είναι η έγκριση του Master Plan».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ