2018-03-25 14:25:45
Φωτογραφία για 20 εντυπωσιακές ΦΩΤΟ από την Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρήλασαν τα μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με άψογους σχηματισμούς και σε απόλυτο συντονισμό, ενώ από αέρος μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το Σύνταγμα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση.

Την παράσταση, ωστόσο, στη φετινή παρέλαση έκλεψε το εντυπωσιακό άρμα Leopard, το οποίο ήταν βαμμένο στα χρώματα του εθνικού συμβούλου μας, της Ελληνικής Σημαίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, για τον εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, ξεκίνησαν στις 7:21 το πρωί της Κυριακής, με τις 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την παιάνιση του εωθινού από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Στις 8.00 έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στις 10.00 ξεκίνησε η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα εκτελέσθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Στις 10:55 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 11.00 ξεκίνησε η παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις 19:41 θα εκτελεσθούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την ίδια ώρα θα γίνει η επίσημη υποστολή της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση (Σημ. Κάθε 1 από τις παρακάτω φωτό περιέχει 4):

(zougla.gr - cnn.gr - ΦΩΤΟ: EURΟKINISSI)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ