2012-05-31 07:59:03
Φωτογραφία για Συνυπολογισμός χρόνου συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας
Σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρείχε το Υπουργείο Εργασίας, οι αναγνωριζόμενοι χρόνοι ασφάλισης, καθώς και ο χρόνος κατά τον οποίο... ο ασφαλισμένος έλαβε σύνταξη λόγω αναπηρίας, συνυπολογίζονται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εφόσον ο ασφαλισμένος έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη πραγματικής ή/και προαιρετικής ασφάλισης.

Αφορά τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με τις προσαυξημένες χρονικές ή ηλικιακές προϋποθέσεις και ισχύουν από 01.01.2011, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 10, του ν. 3863/2010. Σκοπός του νόμου είναι να έχουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, μετά το 65ο έτος, οι συνταξιούχοι αναπηρίας, οι οποίοι λάμβαναν μειωμένη σύνταξη.

Συνυπολογισμός μπορεί να γίνει μόνο για τη συμπλήρωση των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, δηλαδή τις 4.500 ημέρες ή τα 15 έτη ασφάλισης και μόνο για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος.

Αντιθέτως, δεν μπορεί να γίνει συνυπολογισμός για τη συμπλήρωση γενικών χρονικών προϋποθέσεων πέραν των 15 ετών, για τη συμπλήρωση χρονικών προϋποθέσεων που ορίζονται με ειδικές διατάξεις νόμων, όπως Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, και για τη λήψη μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ