2018-03-30 11:59:38
Φωτογραφία για ΤΟΥΡΚΙΑ:ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία αναμένει οι σύμμαχοι της να πάρουν σαφή θέση κατά της τρομοκρατίας, αντί να κάνουν βήματα που οδηγούν στη νομιμοποίηση «τρομοκρατικών δομών». 

Τα σχόλια από τον Ibrahim Kalin στο twitter έγιναν αφότου, σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που κυριαρχούνται από Κούρδους για την υποστήριξη από το Παρίσι στην σταθεροποίηση της βορειοανατολικής Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Κούρδος αξιωματούχος είπε ότι ο Μακρόν δεσμεύτηκε να στείλει στρατεύματα στη βορειοανατολική περιοχή που ελέγχεται από το SDF. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα χαρακτηρίζει το κουρδικό YPG, που είναι η πιο μεγάλη δύναμη του SDF, τρομοκρατική ομάδα.

Εν τω μεταξύ, πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμη επτά τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Σιίρτ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές ασφάλειας. Οι ίδιες πηγές απέδωσαν την επίθεση σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ