2018-04-03 17:43:57
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
Να εγκαταλείψει «την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωσης της έντασης που δεν οδηγεί πουθενά» κάλεσε την Άγκυρα ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά την ίδια στιγμή δεν φοβάται κανέναν».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και ασφαλής, με ισχυρές συμμαχίες και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, προβληματισμού βεβαίως, αλλά όχι ανησυχίας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ζήτησε επίσης από την τουρκική πλευρά να αφήσει τις επιθέσεις και να προχωρήσει σε μία κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο στρατιωτικών.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «βασικό ορόσημο για το κυβερνητικό έργο είναι ο ερχόμενος Αύγουστος, η έξοδος από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων», χαρακτηρίζοντας όλα τα παραπάνω «μεγάλη τομή στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας».


«Η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα χωρίς παράλογες απαιτήσεις από πλευράς των δανειστών… Η Ελλάδα έχει αλλάξει, δεν είναι πια μια χώρα που συσσωρεύει ελλείμματα» είπε ο Πρωθυπουργός.

Όπως επισήμανε «για να κλείσει τον φαύλο κύκλο της επιτροπείας η κυβέρνηση δούλεψε σκληρά και κυρίως εξασφάλισε τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώραςΔημιούργησε τις κατάλληλες ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να σπάσει το ταμπού της λιτότηταςΠέτυχε μία μακρά περίοδο πολιτικής σταθερότητας».Πρόσθεσε μάλιστα πως στόχος της κυβέρνησης είναι «αυτή η περίοδος να διευρυνθεί». Στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της το φθινόπωρο του 2019, ανέφερε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ