2012-03-12 22:42:03
Φωτογραφία για ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΜΑΧΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Με αντίποινα απειλούν οι Ταλιμπάν μετά την δολοφονική επίθεση αμερικανού στρατιώτη την Κυριακή εναντίον αμάχων στην επαρχία Κανταχάρ, σκοτώνοντας συνολικά 16 άτομα μεταξύ των οποίων 9 παιδιά και τρεις γυναίκες. Σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν προαναγγέλουν...

εκδίκηση για τον θάνατο του κάθε μάρτυρα - όπως αναφέορυν - που δολοφονήθηκε άγρια από τους εισβολείς. Κάνουν λόγο για σφαγιασμό αθώων παιδιών, γυναικών και γερόντων, χωρίς έλεος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο αμερικανός στρατιώτης περπάτησε περίπου 1600 μέτρα από το στρατόπεδο, άνοιγε αδιακρίτως τις πόρτες σπιτιών του διπλανού χωριού και πυροβολούσε όποιον βρισκόταν μέσα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η επίθεση θα βλάψει μακροπρόθεσμα την αμερικανική βοήθεια στη χώρα. Πρόσθεσε ότι αυτή η ενέργεια μπορεί να καθυστερήσει την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας.


Προσχεδιασμένη και ασυγχώρητη χαρακτήρισε τη δολοφονία ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι. Ο κ. Καρζάι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τα θερμά συλλυπητήρια για την αποτρόπαια πράξη αμερικανού στρατιώτη μετέφερε στον αφγανό πρόεδρο και η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα, επίσκεψη – αστραπή στη βάση της Μασάρ-ι-Σαρίφ.

Πάντως η κ. Μέρκελ εξέφρασε επιφυλάξεις αν όντως μπορούν να απομακρυνθούν τα γερμανικά στρατεύματα από την χώρα μέχρι το 2014.

Είπε ότι εκτός από την πολιτική διαδικασία συμφιλίωσης, είναι απαραίτητο να προχωρήσει και η πολιτική ανοικοδόμηση της χώρας από τους διεθνείς χορηγούς, ξεκινώντας από τα βορειοανατολικά του Αφγανιστάν. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ