2018-04-18 07:34:17
Φωτογραφία για ΗΠΑ προς Σεούλ: Πληρώστε το κόστος αποστολής των αεροπ/φόρων στην Κορέα
Σε πάγια πολιτική του Αμερικανού Προέδρου Τράμπ φαίνεται να εξελίσσεται η τοποθέτηση του ότι οι συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεισφέρουν και αυτές στις δαπάνες για την άμυνα και ασφάλεια του Δυτικού κόσμου στα επιμέρους πεδία αντιπαράθεσης με την τρομοκρατία ή άλλες εχθρικές δυνάμεις.

Αυτή την φορά το αίτημα του Αμερικανού Προέδρου ήταν προς την Ν. Κορέα από την οποία ο Τράμπ ζήτησε την οικονομική κάλυψη των μετακινήσεων προς την κορεατική χερσόνησο των Αμερικανικών στρατηγικών οπλικών συστημάτων.

Το ζήτημα αυτό τέθηκε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Ν.Κορέα για την ανανέωση της κατανομής του οικονομικού κόστους για την διατήρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων στην Ν. Κορέα.

Με βάση την υπάρχουσα 5ετή συμφωνία η οποία λήγει τον Δεκέμβριο του 2018 η Ν. Κορέα πληρώνει 860 εκατ. δολάρια για την παραμονή των Αμερικανικών στρατευμάτων στην Κορεατική χερσόνησο.


Σύμφωνα με Κορεατικά ΜΜΕ οι Αμερικανοί ζητάνε από την Σεούλ την πληρωμή επιπλέον του κόστους αποστολής των αμερικανικών πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων υποβρυχίων και στρατηγικών βομβαρδιστικών στην Ν. Κορέα όποτε χρειάζεται.

Από την πλευρά τους οι Κορεάτες ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων στην περιοχή της Κορεατικής χερσονήσου εξυπηρετεί παράλληλα και τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, επομένως σύμφωνα με την Σεούλ δεν είναι δίκαιο για την Νότιο Κορέα να πληρώσει το κόστος αυτών των δραστηριοτήτων.

Πάντως όπως αναφέρουν Κορεατικές πηγές στην συνάντηση των εκπροσώπων των δύο κυβερνήσεων δεν συζητήθηκε το ζήτημα του κόστους ανάπτυξης του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ