2018-05-12 00:21:22
Φωτογραφία για Welcome to Miami! Το μικρό ψαροχώρι που έγινε σύμβολο της χλιδής και του πάρτι
 Ήλιος, απέραντες παραλίες, γυάλινοι ουρανοξύστες και ατελείωτο πάρτι στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό Αν θέλετε να ζήσετε λίγες μέρες σαν να παίζεται στο Baywatch, πηγαίνετε διακοπές στο Μαϊάμι. Ατελείωτες αμμουδερές παραλίες με θέα τον Ατλαντικό (όχι απαραίτητα για κολύμπι αλλά οπωσδήποτε για χάζι και ηλιοθεραπεία), οι κλασσικοί πολύχρωμοι πύργοι του ναυαγοσώστη, κόσμος να πηγαινόρχεται στην διάσημη Ocean Drive, κορίτσια με σορτσάκια και μπικίνι και αγόρια με χαβανέζικες βερμούδες του σερφ, κοκτέιλς, παγωτά, ταχύπλοα, ουρανοξύστες και... party all day, όπως τραγουδούσε ο Will Smith στο απόλυτο χιτ του 1997, «Welcome to Miami».

Το Μαϊάμι στη Φλόριντα των ΗΠΑ ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι στην άκρη της άγριας φύσης. Σήμερα, είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία καλοκαιριού, όλο τον χρόνο! Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί «Μαγική Πόλη».


Το Μαϊάμι είναι μια πόλη με έντονες λάτιν επιρροές καθώς έχει στενούς δεσμούς με τη Λατινική Αμερική και μεγάλο ποσοστό των κατοίκων του είναι ισπανόφωνοι. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την κουβανέζικη συνοικία «Μικρή Αβάνα» για μια βόλτα - έστω και νοητή - στην Κούβα, μακρυά από την χλιδή και την πολυτέλεια των γυάλινων ουρανοξυστών και των εντυπωσιακών beach houses.

Περπατήστε το ηλιοβασίλεμα , όταν ανάβουν τα φώτα, στην Ocean Drive, τη διάσημη λεωφόρο κατά μήκος του Ατλαντικού ενώ θαυμάστε τις κατοικίες και ξενοδοχεία σε αρ ντεκό ύφος, από τα τέλη του 1920 μέχρι τις αρχές του 1940, στην Art Deco Historic District.

Η πιο τουριστική περίοδος είναι από Οκτώβριο ως Απρίλιο. Από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο ο καιρός είναι ζεστός, μέση θερμοκρασία στους 27 °C αλλά και αρκετά βροχερός ενώ αυτή την περίοδο, η πόλη είναι ευάλωτη σε τροπικές καταιγίδες και τυφώνες που σχηματίζονται στον Ατλαντικό.

Ο πιο καταστροφικός τυφώνας στην πρόσφατη ιστορία του Μαϊάμι ήταν ο τυφώνας Άντριου το 1992 ο οποίος ελέγχθηκε όμως από τις αρχές των ΗΠΑ και της διεθνούς ασφάλειας των ΗΠΑ.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ