2018-05-21 13:09:32
Φωτογραφία για Ενθουσιασμένη η ΕΛ.ΑΣ. για την «απόλυτη επιτυχία» του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ


Συγχαρητήρια για την «απόλυτα επιτυχή» διεξαγωγή του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ απηύθυνε, προ 

μερικών ημερών, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, παρά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στον χώρο γύρω από το ΟΑΚΑ και μετά τον αγώνα. 

Στην διάρκεια αυτών των επεισοδίων υπήρξαν ολονύκτιες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, κάηκε βαν οπαδών του ΠΑΟΚ έξω από το ΟΑΚΑ και άλλα βίαια περιστατικά που οδήγησαν στην σύλληψη 14 ατόμων.

Ωστόσο  η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να απέστειλε «συγχαρητήρια επιστολή» στις αστυνομικές δυνάμεις σαν να μην συνέβη τίποτα.

Σε αυτήν αναφέρεται αρχικά ότι «οΤελικός Αγώνας του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που τελέστηκε στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. την 12-05-2018 μεταξύ των ομάδων ¨Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που έχει διαχειριστεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη το τεταμένο κλίμα μεταξύ των οπαδών των αγωνιζόμενων ομάδων και το αντίκτυπο που θα είχε η έκβασή του». 


Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σε έγγραφο που είχε συντάξει πριν τον τελικό Κυπέλλου αναφερόταν σε έναν αγώνα με «ευρύτερο διεθνές ενδιαφέρον» και ότι τυχόν επεισόδια θα μπορούν να έχουν εντυπωσιακές , αλυσιδωτές επιπτώσεις!». Καθώς κι ότι «αν υπήρχαν εκτεταμένα επεισόδια θα επηρεαζόταν ο τουρισμός κι η ελληνική οικονομία…»!

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους προειδοποιήσεις και τέτοιας «έντασης» δεν είχαν υπάρξει για κανένα προηγούμενο ποδοσφαιρικό αγώνα, παρότι είναι δεδομένες οι αντιπαλότητες πολλών συλλόγων ή των οπαδών τους.

Όμως αυτές οι αναφορές για ποδοσφαιρικό αγώνα από τον οποίο θα ….διακυβευόταν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας φαίνεται ότι είχαν και εντυπωσιακή συνέχεια. Στην ευχαριστήρια επιστολή που στάλθηκε προ τετραημέρου, εκφράζεται ενθουσιασμός και ευαρέσκεια για την «απόλυτη επιτυχία». Όπως σημειώνεται «οι διατιθέμενοι αστυνομικοί, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ενήργησαν με υποδειγματικό επαγγελματισμό, υψηλή αίσθηση ευθύνης και μεγάλη ευσυνειδησία, εργαζόμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις πέραν του ωραρίου, και εκπλήρωσαν την αποστολή τους με απόλυτη επιτυχία, γεγονός το οποίο ανέδειξε την επιχειρησιακή επάρκεια και τη δυνατότητα ανταπόκρισης της Ελληνικής Αστυνομίας σε γεγονότα ανάλογης σημασίας»

Επιπλέον δόθηκαν συγχαρητήρια «για όλο το προσωπικό που συμμετείχε στα προαναφερθέντα αστυνομικά μέτρα και συνέβαλε στην επιτυχή εκδήλωσή τους».

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ