2018-05-22 09:00:24
Φωτογραφία για Φωτιές ανάβουν οι ΤΟΜΥ στο υπ.Υγείας! Ποια σενάρια εξετάζονται
Τρίτη 22 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Φωτιές άναψαν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στο υπουργείο Υγείας μετά και τη συνάντηση με την τρόικα.

Τρέχουν και δε φθάνουν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου άρον άρον να ανοίξουν όλο και περισσότερες ΤΟΜΥ. Άλλωστε οι δεσμεύσεις που δόθηκαν πριν από λίγες ημέρες στους δανειστές μιλούν για άνοιγμα 100 τοπικών μονάδων υγείας (Tο.M.Y.)αλλά και επιπλέον 70 TOMY. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το σχέδιο που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Δείτε το σχέδιο που παρουσίασε το υπ.Υγείας στην τρόικα για ΤΟΜΥ, Νοσοκομεία, Προμήθειες!»

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, τις τελευταίες ημέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στη οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να εξετασθούν όλα τα πιθανά σενάρια που θα διευκολύνουν το άνοιγμα των νέων ΤΟΜΥ.

Φυσικά το βασικό αγκάθι είναι η άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, αφού τόσο η προκήρυξη που έγινε όσο και η πρόσκληση μέσω του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες γιατρούς, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Γι αυτό και επιδιώκεται να εξευρεθούν περισσότερα κονδύλια ώστε να προσφερθούν στους γιατρούς και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις περιβόητες ΤΟΜΥ. Δεν είναι τυχαία η νέα πρόταση προς τους Γενικούς Γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ τα νέα οικονομικά κίνητρα: «Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!»

Παρ αυτά εάν δεν δοθούν περισσότερα οικονομικά κίνητρα και δεν αρθούν οι δεσμεύσεις ειδικά στα ιδιωτικά ιατρεία για όσους συνεργασθούν με τις ΤΟΜΥ, ο κλάδος δεν αναμένεται να δείξει ενδιαφέρον.

Γεγονός που είναι φυσικά γνωστό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Γι’ αυτό εξάλλου η επίσημη πρόταση του υπουργείου θα περιλαμβάνει τη βελτίωση κάποιων όρων της σύμβασης με ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο 20 ωρών, αντί 24 ωρών και αποζημίωση αυξημένη κατά περίπου 200 ευρώ/ μήνα.

Άγνωστο παραμένει εάν η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τους γιατρούς, καθώς θεωρούν ότι το ωράριο αποτελεί δέσμευση για τους ίδιους και τα ιατρεία τους, ενώ και η υποχρέωση για κατ’ οίκον ιατρικές επισκέψεις είναι άλλο ένα εμπόδιο.

Το επόμενο διάστημα πάντως αναμένονται εξελίξεις καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πιέζεται για άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων προς την τρόικα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ