2018-05-25 21:31:52
Φωτογραφία για Το Μοναστήρι της Ι.Μ. Νικαίας ευλογημένος τόπος ασκήσεως και προσφοράς
Εννέα χρόνια τώρα, από το έτος 2009, λειτουργεί υποδειγματικά και εκπέμπει τηλαυγές φως Θείας Χάριτος και πνευματικότητος, η Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων στο Σχιστό Περάματος της Μητροπόλεως Νικαίας.

Ένας φάρος που δίνει στο σύγχρονο κόσμο τη μαρτυρία του γνησίου μοναχικού ιδεώδους. 

Σε ένα έρημο και ξηρό τόπο, στη βουνοκορφή που ο Ξέρξης είχε στήσει το θρόνο του το 480 π.Χ. για να παρακολουθήσει τη ναυμαχία της Σαλαμίνος, την 24 Απριλίου 2004 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος από τον κτήτορα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, παρουσίᾳ των ιερομονάχων της Μητροπόλεως, που μέχρι τότε τους έλειπε ο φυσικός τους χώρος ˙ το μοναστήρι τους.

Αυτό το κενό διεπίστωσε ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος μετά την ενθρόνισή του και άρχισε αμέσως τον σχεδιασμό, με σύνεση και σταθερά βήματα.

Με την καθημερινή επίβλεψη των εργασιών ανεγέρσεως και με ταχύτατους ρυθμούς, το έργο ολοκληρώθηκε σε μία πενταετία, και στις 30 Μαΐου 2009 τελέσθηκαν τα θυρανοίξια από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, παρουσίᾳ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και πλήθους λαού. 


Από τότε, η Ιερά Μονή, σε ένα κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, σε μία πραγματική όαση, λειτουργεί καθημερινά, τελουμένων των Ιερών Ακολουθιών του Εσπερινού, του Αποδείπνου, του Μεσονυκτικού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, ενώ πολυάριθμοι χριστιανοί καταφεύγουν εκεί, για να τελέσουν το Μυστήριο της Μετανοίας, την Ιερά Εξομολόγηση. 

Οι Ιερές Μονές υπήρξαν ανέκαθεν εργαστήρια ποικίλων ενασχολήσεων με κορυφαία τη φιλανθρωπία.

Στη Μητρόπολη Νικαίας, με τους 7 ευαίσθητους οικονομικά Δήμους, από το Επισκοπείο, από το Πνευματικό Κέντρο, από τις 40 ενορίες και πλέον και από την Ιερά Μονή ασκείται καθημερινώς η μεγάλη αρετή της φιλανθρωπίας, με επικεφαλής τον Ποιμενάρχη.

Προτεραιότητα η αγάπη συμβουλεύει τους Πατέρες. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ιερομόναχοι παράλληλα διακονούν αποδοτικώς και στις Ενορίες της Μητροπόλεως.

Το τρίπτυχο Θεία Λατρεία, φιλανθρωπία και διακονία συνθέτει τη ζωή μέσα στο Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ