2018-06-02 13:36:00
Φωτογραφία για Ζάκυνθος: Γνώριζαν για τα περιστατικά κακοποίησης
Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του συλλόγου, το «Χαμόγελο του παιδιού», στην όποια αναφέρεται ότι ο σύλλογος είχε ενημερώσει τρεις φορές την Εισαγγελία, για δύο ανήλικα παιδιά που

δέχονταν σωματική κακοποίηση και παραμέληση. Η αποκάλυψη έρχεται λίγα 24ωρα από τη δολοφονία του 70χρονου στις Βολίμες, με φερόμενο ως δράστη τον 26χρονο γιο του και συνδέεται άμεσα με τις ανώνυμες καταγγελίες που έφθασαν στο σύλλογο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 "Το Χαμόγελο του Παιδιού" έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην "Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056" για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους
. 'Αμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση. Ωστόσο "Το Χαμόγελο του Παιδιού" δεν έλαβε ποτέ πληροφορίες για την έκβασή της. Τον Σεπτέμβριο του 2011 "Το Χαμόγελο του Παιδιού" έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας  στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2017 ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα,  τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες» αναφέρει ο σύλλογος.

Στον ανακριτή... χειροκροτούμενος  

Στο μεταξύ, στον ανακριτή Ζακύνθου, βρίσκεται προκειμένου να απολογηθεί ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης, της δολοφονίας του 70χρονου πατέρα του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Παναγιώτη Κεφαλληνό, ζητήθηκε χθες νέα 24ωρη προθεσμία, προκειμένου να έχει στη διάθεση του στοιχεία σημαντικά για την υπεράσπιση του πελάτη του.

Χθες, κατά την άφιξη του στο δικαστικό μέγαρο του νησιού, πλήθος κόσμου χειροκρότησε τον 26χρονο, εκφράζοντας την υποστήριξη τους προς αυτόν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο αλλά και τα δύο ανήλικα ετεροθαλή αδέλφια του, ένα 10χρονο κοριτσάκι κι ένα 7χρονο αγοράκι.

efsyn.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ