2018-06-02 13:45:39
Φωτογραφία για Κρασί του 1774 πουλήθηκε στην αστρονομική τιμή των 103.700€!
Πόσα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για ένα μπουκάλι κρασί; 25€, 50€, 100€ ή λίγο παραπάνω; Κι αν σας λέγαμε ότι υπάρχει κρασί που πουλήθηκε πριν λίγες μέρες προς 103.700€;

Η σοκαριστική αυτή τιμή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ.

Για την ιστορία, πρόκειται για ένα μπουκάλι Vin Jaune (κίτρινο κρασί) από την Jura της Γαλλίας, το οποίο παρασκευάστηκε με σταφύλια που τρυγήθηκαν κατά τη βασιλεία του Λουδοβίκου XVI.

Φωτογραφίες: REUTERS/Jean-Pierre Amet

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν (επίσης ακριβά) 2 ακόμη κρασιά -ένα ακόμη ίδιας σοδειάς προς 76.250€ και ένα τρίτο για 73.200€! Και οι τρεις φιάλες ήταν παραγωγής του αμπελουργού Anatoile Vercel και μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην κατοχή των απογόνων του. Εκτιμάται δε, ότι είναι από τα παλαιότερα κρασιά που υπάρχουν στον κόσμο.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δημοπράτης Brigitte Fenaux του οίκου δημοπρασιών Jura Encheres, οι αγοραστές ήταν Καναδοί και ένας πληρεξούσιος Αμερικανών με συνδέσμους στη Γαλλία, ενώ δεν έκρυψε και την έκπληξη της για την τιμή-ρεκόρ. «Δεν πίστευα ότι αυτές οι φιάλες θα πωλούνταν τόσο ακριβά.

Το τελευταίο ρεκόρ είχε τεθεί το 2011 και ήταν 57.000€» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η δημοπρασία ήταν συγκινητική, καθώς στο χώρο υπήρχαν οινοποιοί πολύ χαρούμενοι, που χειροκροτούσαν.

Από: Μάρω Σενετάκη
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ