2018-06-03 09:45:25
Φωτογραφία για ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK, ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΤΟ YOUTUBE
Το ερευνητικό κέντρο Pew ανακοίνωσε σήμερα μια νέα είδηση όσον αφορά στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου από τους νέους. Τα ευρήματα έδειξαν κυρίως ποιες ιστοσελίδες αγαπούν περισσότερο οι νεαρές ηλικίες σήμερα, ενώ έγινε και μια σύγκριση με στατιστικά δεδομένα ίδιας έρευνας, που πραγματοποιήθηκε το 2015.

Με ποσοστό 71% χρήσης του Facebook σε ηλικίες 13-17 το 2015, η δημοφιλής πλατφόρμα μεσουρανούσε στο νέο ηλικιακό κοινό. Αυτό άλλαξε μέσα στο χρονικό διάστημα τριών χρόνων, καθώς σήμερα το ποσοστό έχει μειωθεί στο 51%. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι ενώ το Facebook βίωσε αισθητή μείωση δημοσιότητας αυτό το διάστημα, άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube, το Instagram κα το Snapchat παρουσίασαν μεγάλη άνοδο.Συγκεκριμένα, οι νέοι στις ΗΠΑ ρωτήθηκαν για το ποιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης προτιμούν εν έτει 2018 και τα πορίσματα είναι τα εξής:

YouTube 85%Instagram 72%Snapchat 69%


Από τη σημερινή έρευνα, προέκυψε επίσης ότι το YouTube και το Snapchat έχουν αξιοσημείωτο προβάδισμα έναντι άλλων πλατφορμών, καθώς ένας στους τρεις ερωτηθέντες έδειξε να τα προτιμάει στη χρήση. Επίσης, ένα 15% απάντησε ότι χρησιμοποιεί το Instagram πιο συχνά. Μόλις το 10% απάντησε ότι το Facebook είναι το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν αναλογικά το Twitter, το Reddit και το Tumblr με ποσοστά 3%, 1% και λιγότερο από 1% αντίστοιχα.

Σε γενικές γραμμές, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το κυριότερο στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση είναι ότι η νεολαία του 2018 δεν είναι τόσο πιστός υποστηρικτής και λάτρης του Facebook, ενώ μάλιστα τα ενδιαφέροντα και οι συνήθειές της δεν περικλείονται αποκλειστικά από μια και μόνο πλατφόρμα! Στην ερώτηση αν και κατά πόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν θετικό ή αρνητικό ρόλο στη ζωή των νέων, τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

31% των νέων πιστεύει ότι έχουν θετική επίδραση στη ζωή τους, ενώ 24% ότι έχουν αρνητική.Το επιχείρημα των νέων που υποστηρίζουν τη θετική σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις ζωές τους περικλείεται από την ευκολότερη επικοινωνία με συγγενείς και φίλους.Αντίθετα, ως μειονέκτημα θεωρούνται τα μέσα εκφοβισμού και οι φήμες που εξαπλώνονται μέσω αυτών.Από την έρευνα προέκυψε, επίσης ότι 95% των νέων είναι κάτοχοι ενός smartphone ή έχουν πρόσβαση σε αυτό σήμερα, ενώ το 2015 το ποσοστό άγγιζε μόλις το 73%.45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι σερφάρουν στο διαδίκτυο συνεχώς, ενώ στην παλαιότερη έρευνα το ποσοστό έφτανε μόλις στο 24%.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ