2018-06-03 17:48:16
Φωτογραφία για ''Παροχές - Διευκολύνσεις στο Στρατιωτικό Προσωπικό''. Επιστολή της ΕΣΠΕ Λάρισας
                                                                                                                                Αρ. Πρωτ. 41/2018

                                                                                                       Λάρισα, 3 Ιουνίου 2018

        ΠΡΟΣ:   Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

                     

                   

        ΚΟΙΝ:    Ε.Σ.Π.Ε.Λ.

                     Βουλευτές Ν.Λάρισας

                     ΜΜΕ (Στρατιωτικοί Συντάκτες)

     

        ΘΕΜΑ:  Παροχές - Διευκολύνσεις στο Στρατιωτικό Προσωπικό (ΣΟΑ-ΚΑΑΥ κλπ)

         ΣΧΕΤ  :   

Η παρούσα επιστολή αποσκοπεί στην ενημέρωσή σας αναφορικά με το θέμα των παροχών και διευκολύνσεων στις οποίες προχωρά η Υπηρεσία, στο πλαίσιο της μέριμνας υπέρ του προσωπικού.

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του στρατιωτικού λειτουργήματος και εκμεταλλευόμενη τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και υποδομές της, η Υπηρεσία παρέχει στο προσωπικό, έναντι χαμηλού τιμήματος, ορισμένες διευκολύνσεις όπως η δυνατότητα στέγασης σε στρατιωτικές κατοικίες και η παραθέριση στα ΚΑΑΥ-ΚΘΕ-ΚΕΔΑ κλπ
. Τα παραπάνω ευεργετήματα αποτελούν μια έμμεση ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος που ενίοτε περιορίζεται στο επίπεδο του/της συζύγου, από τις διαδοχικές μεταθέσεις και το απαιτητικό ωράριο εργασίας. 

                 Η Ε.Σ.Π.Ε.Λ. είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην 110 Π.Μ υφίστανται τρεις (3) πολυκατοικίες ημιτελείς (καραγιαπί) οι οποίες είναι σε αυτή την κατάσταση από τη δεκαετία του 80. Κάθε μία από αυτές έχει δυνατότητα διάθεσης δεκαοκτώ (18) διαμερισμάτων όπερ σημαίνει ότι η αποπεράτωσή τους θα δώσει τη δυνατότητα σε πενήντα τέσσερις (54) οικογένειες να στεγαστούν και κατά συνέπεια να στεγάσουν τα όνειρά τους για κάποια χρόνια, εξοικονομώντας ένα σεβαστό ποσό στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό από ενοίκια, κοινόχρηστα κ.α. συναφείς λογαριασμούς.

                 Στα πλαίσια της ανακήρυξης του 2018 ως έτους μέριμνας προσωπικού, αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την υπηρεσία η αποπεράτωση των προαναφερθεισών πολυκατοικιών και η παράδοσή τους σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα επ’ ωφελεία των στελεχών της Π.Α.

                 Καθίσταται επομένως επιτακτική η ανάγκη η υπηρεσία να ενσκήψει με ενδιαφέρον και αφοσίωση πάνω από το συγκεκριμένο ζήτημα και να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι βασικός της προσανατολισμός είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του προσωπικού και η οικονομική ενίσχυση σημαντικού αριθμού συναδέλφων οι οποίοι με ιδρώτα και αίμα συντηρούν ένα σπίτι στην πόλη με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό κορβανά.

                 Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανακουφίσει αποπερατώνοντας τις τρεις (3) ημιτελείς πολυκατοικίες της 110 Π.Μ ένα μεγάλο αριθμό στελεχών και των οικογενειών τους. Τα κονδύλια που θα απαιτηθούν μπορούν με καλή θέληση να βρεθούν και να αποδειχθεί για άλλη μία φορά ότι το καλύτερο οπλικό σύστημα των Ε.Δ είναι ο παράγοντας άνθρωπος.

                 Παρακαλούμε για την εξέταση και προώθηση του παραπάνω ζητήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ντιντιός Θωμάς

                Σγός (ΤΤΗ)

6983509548

Ο Γεν. Γραμματέας

Πράπας Αλέξανδρος

Αλχίας (ΠΒ)
6934065401
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ