2018-06-03 20:23:25
Φωτογραφία για Το ΠΝ πρόκειται να απο­κτήσει σύγχρονες τορπίλες για τα υποβρύχια Type-214
«Ξεπαγώνει», με καθυστέρηση 15 ετών, το πρόγραμμα απόκτησης νέων όπλων.

Με σχεδόν... 15 χρόνια καθυστέρηση το Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να απο­κτήσει νέες, σύγχρονες τορπίλες, προκειμένου να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατό­τητες των καλύτερων συμβατικών υπο­βρυχίων στον κόσμο, των τεσσάρων Type 214.

Ήδη εκδόθηκε σχετικό«αίτημα πλη­ροφοριών» (μτφ. Request for Informa­tion) με τίτλο «Προμήθεια Τορπιλών Βαρέως Τύπου και Ολοκλήρωση αυτών στα Οπλικά Συστήματα ISUS 90-15 και ISUS-90-46 των Υ/Β 214 και Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ αντίστοιχα». Δύο από τις πιο σημαντικές παραμέτρους είναι ότι θα πρέπει η τορπίλη να έχει δυνατότητα εκτόξευσης από βάθος μεγαλύτερο των 400 μέτρων και μέγιστη ταχύτητα άνω των 50 κόμβων. Στο πλαίσιο του τεχνικού διαλόγου οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς ενθαρρύνονται να προσέλθουν, κατόπιν συνεννόησης, στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για σχετική παρουσίαση των δυνατοτήτων των προϊόν­των τους.


Το αμέσως επόμενο διάστημα θα καθορισθούν και θα καταγραφούν όλες οι τυχόν απαραίτητες εργασίες διασύνδεσης των τορ­πιλών στους τορπιλοσωλήνες των υποβρυ­χίων (hardware και software), καθώς και των τορπιλοσωλήνων με το οπλικό σύστημα των υποβρυχίων, τυχόν απαιτήσεις προσθήκης ή αφαίρεσης υλικών / καλωδιώσεων / ερμαρίων ή/και φυσικών μετασκευών των τορπι­λοσωλήνων ή/και υφιστάμενων εγκατεστη­μένων συστημάτων των υποβρυχίων.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα πολύπαθο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο παραμένει ανολοκλήρωτο από τις 4 Μαρτίου του 2003, όταν η τότε Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού & Αμυντικών Επενδύσεων επέλεξε την τορπίλη Black Shark IF/21 για τον εξοπλισμό των τεσσάρων υποβρυχίων «214». Τελικά, στις 30 Ιουλίου 2004, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, λόγω κόστους.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/06/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ