2018-06-04 09:23:46
Φωτογραφία για Το 2028 το Αιγαίο δεν θα ΄ναι καθόλου φιλική περιοχή για την ελληνική ΠΑ!
Ο εκσυγχρονισμός των F-16 αρχίζει να περνά στις πρώτες σελίδες εφημερίδων αλλά με λάθος στόχευση και με κίνητρα που έχουν να κάνουν με την σκληρή κομματική αντιπαράθεση. Όχι με

την ουσία του θέματος.

Την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ουδείς την αμφισβητεί. Ποιος να την αμφισβητήσει άλλωστε. Εκείνοι που απέφευγαν κοντά 20 χρόνια να την πάρουν; Όσοι οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή κατάσταση στον χώρο της Εθνικής Άμυνας; Όπου τα προβλήματα έχουν τη μορφή Λερναίας Ύδρας;

Ακόμη και τώρα όλοι αρνούνται να συζητήσουν την ουσία του προβλήματος που λέγεται αεροπορική ισορροπία στο Αιγαίο. Το να κρυβόμαστε πίσω από τον εκσυγχρονισμό των 85 F-16 είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας Το 2028 που υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, το Αιγαίο δεν θα ΄ναι καθόλου φιλική περιοχή. Τουλάχιστον στον αέρα. Η ελληνική ΠΑ θα κληθεί μ΄ αυτά τα 85 αεροσκάφη να αντιμετωπίσει τα περισσότερα από 200 τουρκικά F-16 συν τα F-35 που θα ΄χει παραλάβει! Το να μιλάμε για ισορροπία δυνάμεων είναι αστείο…


Γιατί λέμε ότι θα ΄χουμε επί της ουσίας μόνο αυτά τα 85 αεροσκάφη; Γιατί δεν πιστεύουμε ότι μέχρι το 2028 θα ΄χουμε προλάβει να αναβαθμίσουμε τα υπόλοιπα F-16 -της αγοράς Μητσοτάκη- και γιατί δεν είμαστε καθόλου βέβειοι ότι τα Mirage 2000 θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ακόμη σε υπηρεσία. Διαβλέπουμε μια προσπάθεια απαξίωσής τους, η οποία ΄χει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Για τα F-4 δεν χρειάζεται νομίζουμε να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση.

Συνεπώς με τα σημερινά δεδομένα η ελληνική ΠΑ μπορεί να υπολογίζει μόνο στα 85 F-16 Viper για τα οποία όλοι ελπίζουμε ότι θα ΄ναι έτοιμα στην ώρα τους. Δηλαδή το 2028! Φοβόμαστε ότι κι αυτό είναι υπό αμφισβήτηση και τους φόβους μας , τους πυροδότησε η σπουδή της κατασκευάστριας εταιρείας να εισπράξει τεράστια προκαταβολή ,να παραδώσει όλα τα υλικά μέσα στη πρώτη τριετία του προγράμματος και μετά να αφήσει όλο το βάρος στην ΕΑΒ. Ελπίζουμε πραγματικά να αποδειχτούμε καχύποπτοι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κομματικές-πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να πάψουν να “σφάζονται” ,τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με το θέμα της Εθνικής Άμυνας. Το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει άλλη αναβολή η επίλυσή του.

Προφανώς είναι δυσάρεστο να συζητάμε σε μια χώρα με πολίτες τσακισμένους από την οικονομική κρίση τι άλλο πρέπει να κάνουμε για τον εξοπλισμό των ΕΔ. Δυστυχώς οι “σωτήρες πολιτικοί” μας έχουν οδηγήσει σ΄ ένα τρομακτικό αδιέξοδο από το οποίο ή θα βγούμε ή θα ….παραδοθούμε.

Δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να γράψουμε ούτε στοιχεία, ούτε αριθμούς για να υποστηρίξουμε την άποψή μας. Τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι πολιτικοί που συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής.

militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ