2018-06-04 11:33:14
Φωτογραφία για Πως κατάφερε η αστυνομία να καθαρίσει την Ακρόπολη
Σε ένα σχέδιο που εκπονήθηκε επί ημερών Παναγιώτη Στάθη στην ηγεσία της ασφάλειας -μαζί με τους τότε στενούς συνεργάτες του- βασίστηκε η ΕΛΑΣ για να φτάσει στον ... εξωραισμό της

Ακρόπολης από κάθε είδους κακοποιούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, το σχέδιο εκείνο που είχε εκπονηθεί για το Μενίδι, παραλλάχθηκε σε κάποιο βαθμό και αναπροσαρμόστηκε με βάση τις ανάγκες αστυνόμευσης κι ελέγχου της υψηλού ενδιαφέροντος περιοχής.

Καταρχήν, αποσπάστηκε η αρμοδιότητα από την ΥΔΕΖΙ και το δεύτερο τμήμα κι εκχωρήθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών, προκειμένου να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στην τήρηση- εφαρμογή του σχεδίου. Το colpo grosso όμως, όπως επί ημερών Στάθη, ήταν οι απανωτές προσαγωγές, σήμανση και φωτογράφιση όλων όσοι θεωρήθηκαν ύποπτοι και κινούνταν άνευ προφανούς λόγου στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου.

Ταυτόχρονα, αναπτύχθηκαν ζεύγη αστυνομικών της ασφάλειας που έχουν το ρολο των παρατηρητών μέσα από κρίσιμα πόστα τα οποία επιλέχθηκαν μετά από ανάλυση δεδομένων με γεωγραφικά κριτήρια χτυπημάτων και νευραλγικών σημείων σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το έργο της επιτήρησης
. Παράλληλα, η εμφανής αστυνόμευση τονώθηκε και με πεζές και μ' εποχούμενες περιπολίες, ενώ το κέντρο λήψης σημάτων και οδηγιών ανατέθηκε σε αυτό καθοδήγησης των ομάδων ΔΙΑΣ, ώστε σε περίπτωση κινητοποίησης να συγκλίνουν άμεσα περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή.

Το σχέδιο αποτέλεσε προϊόν μελέτης από επιτελικά στελέχη της ΓΑΔΑ και της ασφάλειας, παρουσιάστηκε στον αρχηγό και η εφαρμογή ξεκίνησε αρχές Απριλίου. Έκτοτε τα αποτελέσματα καταγραφής κρουσμάτων εγκληματικότητας σε βάρος τουριστών, μειώθηκαν θεαματικά και για μεγάλη χρονική περίοδο σχεδόν εξανεμίστηκαν.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ