2018-06-04 11:32:31
Φωτογραφία για Ποιες γυναίκες στρατιωτικοί σε εγκυμοσύνη αντιμετωπίζονται ως ανασφάλιστες!!!
Όταν το 2018 ανακηρύχθηκε Έτος Μέριμνας Προσωπικού, είχαμε γράψει ότι τα Γενικά Επιτελεία θα “περάσουν δύσκολα”. Όχι επειδή δεν έχουν χρήματα για να ασκήσουν κοινωνική πολιτική για τα στελέχη. Δεν χρειάζονται μόνο τα χρήματα. Αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεται και ιδέες Ένα παράδειγμα είναι το κέντρο υποβοήθησης γονιμότητας που λειτουργεί στο ΝΝΑ, μετά από την επιμονή του Καμμένου. Γιατί και γι΄ αυτό πολλοί από τα Γενικά Επιτελεία είχαν επιφυλάξεις. Το κέντρο έγινε και λειτουργεί μια χαρά χωρίς να ξοδευτούν πολλά χρήματα.

Όμως την ίδια ώρα που γίνεται προσπάθεια να στηριχθεί η στρατιωτική οικογένεια κάποιοι άλλοι κάνουν ότι μπορούν για να δημιουργήσουν νέα εμπόδια. Πως;

Θα σας μεταφέρουμε ένα παράδειγμα: Γυναίκα στρατιωτικός με σύζυγο στρατιωτικό, εγκυμονεί ως…ανασφάλιστη!

Τι έχει συμβεί;

Όσες γυναίκες στρατιωτικοί είναι τοποθετημένες στην Αθήνα όπου υπάρχουν στρατιωτικά νοσοκομεία είναι υποχρεωμένες να επιλέγουν γυναικολόγους από τα στρατιωτικά νοσοκομεία για να μην επιβαρύνται με τα έξοδα των εξετάσεων!


Αν πάνε για υπέρηχο κύησης σε ιδιώτη ιατρό τα έξοδά τους δεν καλύπτονται!

Ωστόσο για τις γυναίκες στρατιωτικών (που δεν είναι και οι ίδιες στρατιωτικοί) καλύπτονται τόσο οι επισκέψεις όσο και οι υπέρηχοι και τα φάρμακα συνταγογραφημμένα από τον ιδιώτη γυναικολόγο της επιλογής τους!!!

Ερώτημα: πόσες είναι οι γυναίκες στρατιωτικοί με σύζυγο στρατιωτικό που υπηρετούν στην Αθήνα; Πόσο είναι τέλος πάντων το …φοβερό κόστος των υπέρηχων για να τα καλύψει η υπηρεσία; Πόσο; Στους υπέρηχους για τις γυναίκες στρατιωτικούς που εγκυμονούν μας έπιασε…η οικονομία;Θα μπορούσαμε γι αυτές τις γυναίκες να γίνει μια ρύθμιση;

Γι΄ αυτό λέμε ότι το Έτος Μέριμνας Προσωπικού δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά θέμα νοοτροπίας.

ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ