2018-06-05 09:21:13
Φωτογραφία για Φορολογικές δηλώσεις και από την... παραλία
Τα απίστευτα και όμως ελληνικά δεν έχουν τέλος. Το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει ενεργοποιηθεί εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα κάτι που σημαίνει ότι μεταξύ των 1,44 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων έχουν υποβληθεί και μερικές χιλιάδες δηλώσεις από συνταξιούχους του δημοσίου. Για κάποιο περίεργο λόγο που δεν έχει ακόμη εξηγηθεί, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έστειλε στο Taxis αναθεωρημένα στοιχεία για τα εισοδήματα αυτών των συνταξιούχων κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να γεννηθεί η υποχρέωση τροποποιητικής δήλωσης. Άλλο ένα πρόβλημα στη σειρά των προβλημάτων που έχουν προκύψει μέχρι τώρα και το οποίο «κλειδώνει» την παράταση. Πρώτη ημερομηνία που πέφτει στον «αέρα» η 27η Ιουλίου. Και βλέπουμε.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 1,44 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6,3 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι εκκρεμούν κάτι λιγότερο από πέντε εκατομμύρια δηλώσεις οι οποίες είναι προφανές ότι δεν μπορούν να υποβληθούν μέχρι το τέλος του μήνα. Ακόμη και να υπήρχε η διάθεση να υποβληθούν πάνω από 180 χιλιάδες δηλώσεις την ημέρα, δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος. Ειδικά από τη στιγμή που έχουν προκύψει ένα σορό προβλήματα:


Στο έντυπο Ε3 εντοπίζονται συνεχώς προβλήματα τα οποία φτάνουν και προς την ΑΑΔΕ προς επίλυση. Το πιο μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με πολλούς μπλοκάκηδες οι οποίοι αν και δικαιούνται έκπτωση φόρου (επειδή έχουν λιγότερους από τρεις εργοδότες κλπ) το σύστημα δεν τους… αφήνει να φορολογηθούν ως μισθωτοί. Το πρόβλημα έχει προκύψει εξαιτίας του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας καθώς το σύστημα ρυθμίστηκε ώστε να «κόβει» τα λεγόμενα «μη κατονομαζόμενα επαγγέλματα».

Ακόμη δεν είναι απολύτως σαφές το αν τα αναδρομικά που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ασφαλιστικές εισφορές για τη χρήση του 2017 θα ληφθούν υπόψη για την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης ή αν οι πληρωμές θα μετατεθούν για του χρόνου εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πληρωμές γίνονται φέτος.

Με τους συνταξιούχους, έχει ανακύψει το ζήτημα που προαναφέρθηκε. Έχει μπει το ΓΛΚ στη διαδικασία να στείλει διορθωμένα στοιχεία για τα εισοδήματα των συνταξιούχων; Θα χρειαστεί να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις; Για ποιο λόγο χρειάστηκε να σταλούν επιπλέον στοιχεία και σε πόσους συνταξιούχους του δημοσίου αφορά;

Οι δηλώσεις των νομικών προσώπων

Το σύστημα υποβολής του εντύπου Ν δεν έχει ανοίξει ακόμη κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον 250.000 νομικά πρόσωπα δεν έχουν μπει ακόμη στη διαδικασία να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, ενδεχομένως και αύριο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ