2018-06-07 07:10:46
Φωτογραφία για Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια σε 24 πόλεις της Ελλάδας για τη Μακεδονία
- Τα συλλαλητήρια διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας - Βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια - Δεκάδες λεωφορεία ναυλώθηκαν από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας για να μεταφέρουν πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σήμερα (06.06.2018) στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που διεξήχθησαν ειρηνικά σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας. Μοναδική εξαίρεση τα Χανιά, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια από αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αστυνομικοί.

Επίκεντρο ήταν η Πέλλα.Τα συλλαλητήρια διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.


Μετά το συλλαλητήριο, μερίδα του πλήθους, κρατώντας σημαίες, άρχισε τον χορό, καθώς στα ηχεία ακούγονταν τραγούδια για την Μακεδονία.

Δράμα

Κατάμεστη από κόσμο ήταν η κεντρική πλατεία της Δράμας, που θέλει και αυτή με τη σειρά της να στείλει το μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Διονύσιος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δράμας και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παύλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης και η Μαρία Μαντούβαλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βέροια

Πλήθος κόσμου και στο κέντρο της Βέροιας.

Καβάλα

Η πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα πλημμύρισε από κόσμο τόσο από την Ανατολική Μακεδονία όσο και από τη Θράκη.

Χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά ο Μητροπολίτης Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβαλας, Δήμητρα Τσανάκα. Κεντρική ομιλήτρια του Συλλαλητηρίου είναι η Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη Λάρισα

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο

Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, από όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κύπρου, των Ποντίων και της Χειμάρρας. Ωστόσο, σύμφωνα με το epirusgate, η συμμετοχή δεν ήταν αναμενόμενη.

Πηγή φωτογραφίας: Epirus TVΠηγή φωτογραφίας: Epirus TV

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κόσμος με σημαίες στα χέρια διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να υπάρχειι ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ.

Πού έγιναν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Επίκεντρο των συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία ήταν η Πέλλα. Συλλαλητήρια, όμως, έγιναν και σε πολλές πόλεις της χώρας, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώσεις έγιναν σε:

Καβάλα

Δράμα

Σέρρες

Κιλκίς

Πολύκαστρο

Λαγκαδά

Νέα Μουδανιά

Πέλλα

Έδεσσα

Βέροια

Κατερίνη

Φλώρινα

Πτολεμαΐδα

Καστοριά

Σιάτιστα

Λάρισα

Βόλο

Ιωάννινα

Θήβα

Χαλκίδα

Χανιά

Κέρκυρα

Ρόδο

Κω.

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ