2018-06-12 09:40:30
Φωτογραφία για Τελετή υπογραφής πλαισίου συνεργασίας ΥΠΕΘΑ-ΕΚΠΑ
Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» (πέρας προσελεύσεως 11.45 και έναρξη τελετής 12.00), η τελετή υπογραφής του πλαισίου συνεργασίας  μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εν λόγω συμφωνία συνεργασίας, από την πλευρά του ΥΠΕΘΑ θα υπογράψει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και από την πλευρά του ΕΚΠΑ ο πρύτανης Αθανάσιος Δημόπουλος.

Στην τελετή θα παραστούν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των τριών Γενικών Επιτελείων, οι Πρυτανικές Αρχές και μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης θα παρευρεθούν οι αρμόδιοι σε θέματα εκπαίδευσης επιτελείς, οι κοσμήτορες και καθηγητές των τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ).

Το κείμενο αυτού του πλαισίου συνεργασίας, αφορά στη συνεργασία ΥΠΕΘΑ και ΕΚΠΑ σε πλήθος τομέων και δράσεων και συμπυκνώνει εργασία και μελέτη, που από κοινού έκαναν στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κοινός τόπος αυτής της συνεργασίας είναι η ελληνική κοινωνία και οι ανάγκες της, η πρόοδος της επιστήμης και η διεύρυνση των πεδίων της.


Τα πεδία εφαρμογής και ανταλλαγής συνεργασίας που περιγράφονται είναι η Εκπαίδευση, η Έρευνα και Ερευνητικές Υποδομές αλλά και οι Λοιπές Δράσεις και Υπηρεσίες, όπως η συγκρότηση κοινών συμβουλευτικών επιτροπών, ψηφιοποίηση μουσείων και πολιτιστικών χώρων, συνεργασία στον τομέα της Υγείας, κοινές εκδόσεις κλπ.

Η παρούσα συμφωνία έρχεται ως επιστέγασμα μιας μακράς και παραγωγικής συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ΕΚΠΑ.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ