2018-06-20 18:48:34
Φωτογραφία για ''Το λιμενικό έχει ανάγκες αλλά παίρνει μόνο επιλαχόντες λιμενοφύλακες''
Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη από τους Αναμένοντες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

Εδώ και δεκαετίες οι διαγωνισμοί του Λιμενικού Σώματος με τον τρόπο και τις διαδικασίες με τις οποίες διεξάγονταν άφηναν αρκετά περιθώρια κριτικής και αδικίας. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν ήταν ουκ ολίγες οι φορές που οι περισσότεροι συμμετέχοντες έφταναν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ένταξη του Λιμενικού Σώματος στις Πανελλαδικές εξετάσεις που προωθείται με το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή θα εξαλείψει τέτοια φαινόμενα. Παρ'όλα αυτά οι συνδικαλιστικές ενώσεις του Σώματος διαφωνούν και σε αυτό το κομμάτι του πολυνομοσχεδίου, καθώς θα πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης εκπαίδευση και κατάλληλες εγκαταστάσεις μιας και η φοίτηση θα διαρκεί τουλάχιστον 2-3 χρόνια.. κάτι που δυσκολεύει το έργο του Σώματος.

Το δυσκολεύει διότι είναι πολύ μεγάλο το διάστημα μέχρι την ένταξη των σπουδαστών στις εκάστοτε υπηρεσίες
. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε απόφαση κατάταξης 101 επιλαχόντων λιμενοφυλάκων (κατηγορίας ειδικών δυνάμεων) διαγωνισμού του έτους 2015- βάση του άρθρου παρ12 του Ν.4256/2014 οι κενές οργανικές θέσεις καλύφθηκαν απο τους επιλαχόντες.Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο άρθρο 5 δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ειναι έως 26 ετών-κάτι που δεν τηρήθηκε στον διαγωνισμό του 2015 καθώς δόθηκε δικαίωμα συμμετοχής σε άτομα που γεννήθηκαν από 1-1-1988.Από τον Μάιο του 2016 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει 300 θέσεις Λ/Φ γενικής σειράς εντός 2017 και έχει κατατεθεί και σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως φυσικά και δεν προχώρησε,διότι πίεζαν να απορροφηθούν οι επιλαχόντες!Όλος αυτός ο φαύλος κύκλος είχε ως αποτέλεσμα από μία προκήρυξη 49 ατόμων να προσληφθούν εν τέλει 200 άτομα αναιρώντας ουσιαστικά και τις κυβερνητικές δηλώσεις περί αξιοκρατίας αλλά και το ενδεχόμενο μιας νέας προκήρυξης.Δεν είναι κρυφό πως υπολείπονται 400 κενές οργανικές θέσεις ακόμη.

 Η Ομοσπονδία σε κάθε περίπτωση βοήθησε στην προώθηση των επιλαχόντων ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Σώματος.Απομένουν άλλες 199 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν...και ξαφνικά μαθαίνουμε πως δεν υπάρχουν κενές θέσεις; Σωστό και δικαιότερο θα ήταν το όριο ηλικίας να παραμείνει στο 29ο ή 28ο έτος (γεννηθέντες εν έτη 1988 και 1989 όπως ήταν σε προκηρύξεις του 2015 και 2008 αντίστοιχα) διότι έχει αν εκδοθεί προκήρυξη γενικού λυκείου από το έτος 2011!!!!

 

Σας παρακαλούμε για άλλη μία φορά να ασχοληθείτε με αυτό το ζήτημα, διότι είναι μια τεράστια αδικία για εμάς που περιμένουμε εδώ και τόσο καιρό αυτές τις προσλήψεις,αναμένουμε την δίκαιη έκβαση της πρότασης μας.

 

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας,

 

Οι αναμένοντες. . .
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ