2012-06-03 19:39:17
Φωτογραφία για Σε ελεύθερη πτώση οι βάσεις έως 3.500 μόρια
Σαφώς πτωτική διαγράφεται η τάση των βάσεων εισαγωγής στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών ελαφρώς πτωτική για τις ιατρικές σχολές, ενώ χωρίς μεγάλες αποκλίσεις εκτιμάται ότι θα κινηθούν οι βάσεις για τις περιζήτητες σχολές των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

Αυτά προκύπτουν από τις πρώτες βαθμολογήσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή για τους 87.500 υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι διεκδικούν μία από τις 61.825 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σειρά έχουν από την Τρίτη οι εξετάσεις στα μαθήματα επιλογής.

Γενική πεποίθηση στους πανεπιστημιακούς κύκλους είναι ότι στα πανεπιστημιακά τμήματα η πτώση θα ξεκινήσει από τα 100 μόρια και μπορεί να φθάσει έως και, κατά περίπτωση, στα 3.000-3.500 μόρια. Σε πολύ υψηλότερα επίπεδα αναμένεται να «κλειδώσει» η πτώση σε τμήματα ΤΕΙ, και κυρίως της επαρχίας. Βεβαίως, η πορεία των βάσεων θα κινηθεί με διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα και με τη ζήτηση κάθε σχολής από τους υποψηφίους.

Ενδεικτικά, πολλοί υποψήφιοι από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να αποφύγουν τα έξοδα της φοιτητικής μετανάστευσης αναμένεται να επιλέξουν σχολές της πόλης τους, έστω κι αν εισάγονται σε άλλη σχολή «εκτός έδρας», η οποία έχει αντικείμενο σπουδών πρώτης τους επιλογής. Ετσι, δεν αποκλείεται να υπάρξει και άνοδος της βάσης σε ορισμένες, έστω και λίγες, σχολές.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ