2012-06-03 21:23:16
Φωτογραφία για ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ... 11-10 ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Με άστοχο πέναλτι από τον Δημήτρη Μάζη οκτώ δευτερόλεπτα πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πέμπτου τελικού, αλλά και δοκάρι σε σουτ στη λήξη της παράτασης, ο Ολυμπιακός οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, όπου και έχασε τελικά με 4-3 από την Βουλιαγμένη στον Λαιμό (καν. αγώνας και παράταση 7-7) και μαζί και τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από πέντε σερί κατακτήσεις. Ο ΝΟΒ πανηγύρισε πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Καταλυτική φάση του πέμπτου τελικού ήταν η απώλεια του πέναλτι του Δημήτρη Μάζη οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τον πρώην παίτη της Βουλιαγμένης να «σημαδεύει» το δοκάρι του Τσαλκάνη!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στην πισίνα και αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο, στο 3' προηγήθηκε με ωραία ενέργεια του Κώστα Μουρίκη από την θέση του φουνταριστού, για να ισοφαρίσει η Βουλιαγμένη στο 4' με τον Καρούντζο.


Ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα στο 7' με τον Βαγγέλη Δελακά στον παίκτη παραπάνω, για να απαντήσει ο Γούνας και να ισοφαρίσει σε 2-2, που ήτανν και το τελικό σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο η Βουλιαγμένη πήρε το προβάδισμα με 3-2 με τον Χρήστο Αφρουδάκη, για να ισοφαρίσει ο Δελακάς σε 3-3 .

Ο Αφρουδάκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 15' έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο ΝΟΒ για να ισοφαρίσουν οι ερυθρόλευκοι στον παίκτη παραπάνω με τον Μάριο Χατζηκυριακάκη και να λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ στο 20' με το τρίτο προσωπικό γκολ του Βαγγέλη Δελακά από την περιφέρεια για να ισοφαρίσει στο 22' ο Μυλωνάκης σε 5-5.

Στη συνέχεια ο Κόλιανιν στο 22' στον παίκτη παραπάνω έβαλε και πάλι μπροστά τον Θρύλο, αλλά η Βουλιαγμένη απάντησε σε 6-6 με τον Ελμισιάν στον παίκτη παραπάνω!

Με την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου ο Ολυμπιακό ήταν και πάλι μπροστά με τον Δημήτρη Μάζη στο 26', με τον πολύπερο αμυντικό να κάνει κίνηση φουνταριστού, αλλά η Βουλιαγμένη βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση με τον Βλαχόπουλο στο 27' και ενώ είχαν προηγηθεί δύο έξοχες επεμβάσεις του Νικόλα Δεληγιάννη.

Οι διαιτητές που έπαιζαν «έδρα» και έδιναν με ιδιαίτερη ευκολία αποβολές στους γηπεδούχους, απέβαλαν τον προπονητή του Ολυμπιακού Θόδωρο Βλάχο για διαμαρτυρία στο 29'.

Ο Θρύλος είχε σε τρομερή βραδιά τον Νικόλα Δεληγιάννη που πραγματοποίησε πολλές εντυπωσιακές επεμβάσεεις κρατώντας την ομάδα του ζωντανή, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι με τον Μουρίκη οκτώ δεύτερα πριν το τέλος, αλλά ο Δημήτρης Μάζης που ανέλαβε την εκτέλεσή του σημάδεψε το δοκάρι και ο πέμπτος τελικός οδηγήθηκε σε εξάλεπτη παράταση.

Στην παράταση και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες, με τους ερυθρόλευκους να είναι και πάλι άτυχοι όταν το σουτ του Μπλάνη βρήκε στο δοκάρι τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράταση και ο πέμπτος τελικό οδηγήθηκε και αυτός στα πέναλτι Στα πέναλτι η Βουλιαγμένη με τον Τσαλκάνη να αποκρούει τα πέναλτι των Δελακά και Κατρουζανάκη και τον Αλέξανδρο Γούνα να σκοράρει στο τελευταίο πήρε τον τίτλο με 4-3 έπειτα από 14 χρόνια.

Τα 8λεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1, Παράταση: 0-0, 0-0, Πέναλτι: 3-4.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λοράντος):

Καρούντζος 1, Γούνας 1, Αφρουδάκης 2, Μυλωνάκης 1, Ελμισιάν 1, Βλαχόπουλος 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος):

Μουρίκης 1, Δελακάς 3, Χατζηκυριακάκης 1, Κόλιανιν 1, Μάζης 1.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ