2012-06-04 09:47:10
Φωτογραφία για Προς συμφωνία για ντιμπέιτ Σαμαρά – Τσίπρα
Κλείνει όπως όλα δείχνουν η τηλεμαχία μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τουεπικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την αναμέτρηση να διεξάγεται πιθανώς πιθανώς στις αρχές της εβδομάδας πριν στηθούν οι κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, απάντησε καταφατικά στο ερώτημα εάν θα βρεθεί σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, και επισήμανε ότι στην τηλεμαχία θα πει ο καθένας αυτά που πιστεύει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, με ανακοίνωση που έβγαλε την Κυριακή φαίνεται πως «ρίχνει το μπαλάκι στη Ν.Δ» όσον αφορά τους όρους που θα διεξαχθεί αυτό. Όπως αναφέρει θα πρέπει να είναι στηριζόμενο στην ισοτιμία και στον πλουραλισμό.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ντιμπέιτ πιο ελεύθερο με λιγότερους δημοσιογράφους και όχι γεμάτο από μονολόγους των αρχηγών αλλά παρεμβάσεις.

Αντίθετα, δυσκολίες παρουσιάζονται στη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.


Δεν υπάρχει συμφωνία εάν οι αρχηγοί θα είναι επτά, όσοι εισήλθαν στο Κοινοβούλιο, η εννέα μαζί με τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη και τον επικεφαλής των Πρασίνων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τους έξι αρχηγούς που συνομίλησαν με τον Κάρολο Παπούλιακατά την τελευταία συνάντηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας -δηλαδή, πλην του Ν.Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τη μεριά τους, κάνουν λόγο για επιλεκτικές τηλεοπτικές μονομαχίες ζητώντας στο debate να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ