2012-06-04 15:44:03
Φωτογραφία για Προς ομαλοποίηση η κατάσταση με τα φάρμακα καρκινοπαθών
Προς ομαλοποίηση βαίνει η κατάσταση με τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Όπως ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, μετά από τη συμφωνία που φαίνεται πως επετεύχθη μεταξύ του υπουργείου Υγείας και τους εισαγωγείς φαρμάκων, η χορήγηση των φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα δοθεί στη διάθεση των ενδιαφερομένων ένας τηλεφωνικός αριθμός, στον οποίο οι ασθενείς θα μπορούν να ενημερώνονται για τον εφοδιασμό των φαρμάκων.

Το πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών πυροδότησε πλήθος πολιτικών παρεμβάσεων.

Έκκληση στους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας «να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση» και να μην στερήσουν από τους πολίτες την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον παρότρυνε «να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες».


«Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ. Όμως, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο», υπογράμμισε.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΝ προκάλεσε η παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που ζήτησε τη σύγκληση σύσκεψης εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα των καρκινοπαθών, οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευθούν τα φάρμακά τους.

«Αν υπήρχε κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση», υπογράμμιζε ο κ. Λοβέρδος σε σχετική του δήλωση, προσθέτοντας πως «το πρόβλημα λύνεται».

«Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε ακυβερνησία», σχολίασε ο ΣΥΝ

Για «αθλιότητα» στην πολιτική του φαρμάκου έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος. «Οι Έλληνες ασθενείς είναι όμηροι της κατάρρευσης του ταμείου του κράτους ελέω μνημονίου», αναφέρει.

Διάβημα στον πρωθυπουργό Π. Πικραμένο πραγματοποίησε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε «να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ».

Οπως έγινε στο μεταξύ γνωστό, συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, θα έχει σήμερα Δευτέρα στις 13.00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ