2012-06-04 17:11:46
Φωτογραφία για ΣΙΓΑΛΑΣ: ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΦΩΝΟΥΣ!
Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Κέρδισε στον τελικό του final 4 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 61-62, στον 5ο τελικό των πλέι οφ με 82-76 τον Παναθηναϊκό, κάνοντας το νταμπλ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι από ένα σημείο και μετά και μπόρεσαν να κάνουν πράξη τους στόχους τους, που ήταν εφικτοί τελικά, αφού στην αρχή της σεζόν, λίγοι πίστευαν αυτά που θα ακολουθούσαν.

Ένας παλιός άσος της ομάδας του Πειραιά, ο Γιώργος Σιγάλας, μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τον φετινό Ολυμπιακό, τονίζοντας πως πάνω από όλα, γράφτηκε ιστορία.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος από τον οποίο έκανε την υπέρβαση και στέφθηκε αρχικά πρωταθλητής Ευρώπης και τώρα δίκαια πρωταθλητής Ελλάδας. Αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να μας αφήσει άφωνους όλους. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι κέρδισε τον τίτλο γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα. Το έλεγα και το ξαναέλεγα ότι το πέμπτο παιχνίδι είναι απλά ένα ματς
. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε η ομάδα να τον έχει τελειώσει νωρίτερα τον αγώνα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Έδειξε περίτρανα ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο από τον Παναθηναϊκό, κάτι που το είχε κάνει και στα προηγούμενα τέσσερα ματς. Πλέον έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα. Να χαρεί το πρωτάθλημα και την επιστροφή στην κορυφή και να χτίσει μια τεράστια αυτοκρατορία. Μπορεί. Έχει το ρόστερ να το κάνει και είμαι σίγουρος ότι όλοι το θέλουν. Οι πρόεδροι, οι παίκτες, το τεχνικό τιμ. Όλοι», ήταν τα πρώτα λόγια του Γαλακτερού, για να συνεχίσει.

«Όσο για το μπλακάουτ που έπαθε η ομάδα, είναι κάτι που συμβαίνει σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Εμένα αυτό που μου άρεσε ήταν ότι αμύνθηκαν σωστά στη συνέχεια και αντέδρασαν όπως έπρεπε. Είχαν πολύ καλές επιλογές στην άμυνα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν αυτός που θα τον φοβίσει. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το στιλ παιχνιδιού του και καθαρά λόγω χαλάρωσης του Ολυμπιακού κατάφερνε να μένει κοντά στο ματς Τι να πω για τον Βασίλη (σ.σ.: Σπανούλης). Έδειξε την αξία του για άλλη μια φορά. Δεν χρειαζόταν αυτό τον αγώνα για να το δούμε, αφού τράβηξε το κουπί όλη τη σεζόν. Είναι όμως ένας παίκτης που δεν κοιτάει μόνο τον εαυτό του αλλά και την ομάδα. Τώρα η χρονιά τελείωσε και ο Ολυμπιακός έχει γράψει ιστορία. Είναι λογικό αυτό να το πει κανείς. Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία. Όμως δεν πρέπει όλοι να το ξεχάσουν αυτό. Οι στόχοι πλέον παραμένουν ίδιοι και -πιστέψτε με- το δυσκολότερο είναι να διατηρηθείς στην κορυφή. Υπάρχουν οι συνθήκες για να μπορέσει να το κάνει αυτό. Χρειάζεται η συνέπεια πια, αφού υπάρχει η μαγιά και το ταλέντο για να μείνει εκεί. Μπορεί να δημιουργήσει άνετα μια αυτοκρατορία και να το κάνει αυτό σιγά σιγά και μεθοδικά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ